Setari Cookie-uri

5 plante medicinale pentru slabit

Atunci cand vrem sa eliminam surplusul de kilograme trebuie sa luam in considerare nu doar cantiatatea alimentelor (vezi curele prin infometare) ci si calitatea acestora, momentul meselor, asociarea cu bauturi destinate slabirii, folosirea plantelor medicinale in acest sens, o odihna corespunzatoare, un program sportiv etc. Iata deci ca eliminarea surplusul de kilograme si mai ales mentinerea siluetei necesita masuri ce nu constau intr-o cura si atat, ci intr-un adevarat stil de viata.

3. Sambuci flos sau florile de soc, avand in compozitie cantitati mici de ulei volatil, etil, izobutil, si izoamil-amine, beta-D-glicozizi ai acizilor cafeic si ferulic, zaharuri, mucilagii, vitamina C , sambunigrina, aldehide glicolice, oxalati, rutozid si izocvercetina, antociani, aminoacizi, acizi: citric, chinic, malic, sichimic, tanin, zaharuri, vitamine din complexul B; colina, zaharuri, tanin etc. Aceasta planta prezinta proprietati sudorifice, diuretice si laxative, fiind utila in curele de slabire datorita efectelor sale puternic detoxifiante si capacitatii sale de a mobiliza lipidele din depozite. Mai este folosita in nevralgii, inclusiv cele de trigemen, in diabet, este consdierata avand proprietati antihelmintice (impotriva viermilor intestinali), se foloseste in afectiunile respiratorii, reumatism, nefrite, edeme, cistite si constipatie. Se consuma doua cani de ceai neindulcit pe zi, intre mese.
Citește și:

4. Urticae herba sau binecunoscuta urzica reprezinta un remediu bun la toate, inclusiv in redobandirea siluetei. Prezinta numeroase efecte benefice atat la nivelul tubului digestiv, cat si in imunitate, detoxifiere, combaterea unor afectiuni, regenerare celulara, boli hepatice, inbunatatind metabolismul hepatic in curele de slabire. Iata doar cateva din cele mai importante beneficii pe care aceasta planta ni le ofera:
- Utila in anemie
- Vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului
- Are efect benefic in bronsite si astm. Fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie. Combate tusea
- Combate diareea, dizenteria si starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.