Setari Cookie-uri

6 retete de frumusete cu ulei de ricin

Exista o multitudine de tratamente naturiste de infrumusetare care au fost transmise din generatie in generatie pana in zilele noastre. Folosite din vechime si perfectionate de-a lungul timpului, aceste tratamente isi dovedesc de fiecare data eficacitatea.

Tratament pentru cearcane

Amesteca ulei de ricin cu putin ulei de cocos, si maseaza zona de sub ochi cu acest produs, pana se absoarbe in piele. Tratamentul se aplica zilnic.

Tratament pentru buze

Pentru buzele care incep sa isi piarda din culoare, poti folosi un amestec de ulei de ricin si ulei de migdale. Se ung buzele cu acest amestec in fiecare seara inainte de culcare.

Tratament pentru sprancene si gene

Adauga putina coaja de lamaie (nu folosi zeama de lamaie deoarece iti vei irita ochii) intr-o sticluta cu ulei de ricin. Lasa solutia sa stea cateva zile intr-un loc intunecat. Aplica un pic de ulei pe gene si sprancene in fiecare seara inainte de culcare cu ajutorul unui betisor de urechi. In scurt timp firele de par vor deveni mai rezistente, mai groase si mai lungi.

Tratament pentru maini

Aplica in fiecare seara, inainte de culcare, un strat de ulei de ricin pe maini, masand bine unghiile si cuticulele. Pentru a obtine efectele dorite, inveleste-ti mainile in manusi. Uleiul iti va hidrata piele, iti va lasa unghiile stralucitoare si va preveni uscarea si craparea cuticulelor. Uleiul de ricin poate fi masat si in pielea crapata sau uscata de pe calcaie, genunchi, coate. Zonele tratate cu ulei se acopera peste noapte cu sosete, respectiv bandaje/film alimentar. Dimineata se spala zona cu un sapun moale iar in cazul bataturilor, se freaca cu piatra ponce.

Citește și:

Desi nu sunt intotdeauna la fel de usor de utilizat sau la fel de placute ca produsele din comert, remediile naturiste sunt de multe ori mai eficiente ca acestea. Aplicate cu regularitate, astfel de tratamente te vor ajuta sa iti pastrezi frumusetea si aspectul tineresc chiar si in etape mai tarzii ale vietii tale.

Un articol de Ioana I.

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.