Setari Cookie-uri

Virtutile terapeutice ale temutului venin de albine

Veinul de albine starneste fiori reci in randul celor alergici, o singura intelaptura de albina putandu-le pune serios viata in pericol. Pentru ceilalti insa, veninul de albine are puternice efecte teraputice, fiind folosit de mii de ani in apiterapie.

Veinul de albine starneste fiori reci in randul celor alergici, o singura intelaptura de albina putandu-le pune serios viata in pericol. Pentru ceilalti insa, veninul de albine are puternice efecte teraputice, fiind folosit de mii de ani in apiterapie.

Care sunt ingredientele miraculoase ale veninului de albine?


venin de albine Veninul de albine, ca si majoritatea produselor folosite in apiterapie, are o compozitie complexa, cu multiple substante active biologic.

Multe dintre acestea: fosfolipaza A, cardiopeptida, hialuronidaza (schindeaza acidul hialuronic), histamina (o substanta cu multimple actiuni asupra sistemului vascular, respirator), apamina, melitina, catecolamine (implicate in stimularea diverselor functii ale sistemului nervos cu actiune asupra tuturor organelor) intervin in procese fiziologice ample ale organismului, vizand majoritatea organelor.

Veninul de albine mai contine si alte substante active: acid clorhidric, acid ortofosforic, alte amine vasoactive in afara histaminei (dopamina, serotonina, hialuronidaza etc.), acid formic, acizi organici volatili, fosfataza acida, fosfolipaza B, aminoacizi bogati in metionina, ciestenina, in sulf, substante antibiotice, saruri minerale (natriu, clor, sulf, fosfor etc.).

Acest cumult de substante creat intr-o forma extraodinara de natura astfel inca ele se gasesc toate in aceeasi compozitie confera veninului de albine proprietati terapeutice unice.

Ce putem tarata cu veninul de albine?


Avand puternice substante active, veninul de albine este folosint in:
- tratarea reumatismului ca tratament naturist sau adjuvant terapiei medicamentoase, dovedindu-se a avea efecienta mare;
- prezinta efecte benefice pentru diabetul zaharat;
- creste imunitatea organismului;
- creste activitatea hormonala chiar de la nivelul hormonilor reglatori ai hipofizei, numita si “glanda mama”;
- poate fi folosit in anumite boli pulmonare datorita continutului de amine, precum si afectiuni vasculare;
- regleaza hormonul foliculostimulant al hipofizei, un hormon important in sanatatea sexuala atat a femeilor, cat si a barbatilor;
- stimuleaza fertilitatea;
- este util in bolile cardiace precum si alte boli care implica cresterea coagubilitatii sangelui: fumatori, boli de sange, varice sau alte staze venoase;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.