Setari Cookie-uri

Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

Cauzele constipatiei sunt destul de numeroase: boli de ficat, de intestine, greseli de alimentatie, sedentarismul etc. Tranzitul intestinal mai poate fi intarziat si din cauza unor obstacole situate in afara sau inauntrul intestinului.

Cauzele constipatiei sunt destul de numeroase: boli de ficat, de intestine, greseli de alimentatie, sedentarismul etc. Tranzitul intestinal mai poate fi intarziat si din cauza unor obstacole situate in afara sau inauntrul intestinului.

constipatie Cand constipatia persista si este insotita de dureri abdominale si varsaturi ideal ar fi sa va adresati imediat unui medic deoarece, mai mult ca sigur, este vorba de ocluzie intestinala.

Masuri igienice

- tratamentul corect al suferintelor amintite care provoaca constipatia si combaterea sedentarismului

- mers la toaleta la ore fixe, de preferat dimineata

- evitarea sederii prelungite la toaleta, iar a copiilor pe olita

- evitarea laxativelor si purgativelor drastice

Dietoterapie (pentru constipatia obisnuita sau habituala)

Alimente indicate: paine integrala, grau, porumb, secara (nedcorticate), marmelada, iaurt, fructe (cirese, mere, pere, prune, portocale, struguri, castane), legume verzi sau uscate (spanac, cartofi, patlagele vinete, morcovi, ceapa, praz, fasole, varza, patrunjel), apa (cel putin 1,5 litri pe zi, cu avizul medicului la unii bolnavi)

Citește și:

Alimente medicament: prune uscate (sub forma de compot sau tinute in apa cateva ore), dimineata pe nemancate, ulei de masline (o lingura dimineata pe nemancate), tarate (3 – 5 lingurite pe zi) puse in lapte, supe sau mancare, smochine (4 bucati fierte in apa sau lapte, dimineata pe nemancate), polen (2 lingurite dimineata, una la pranz si alta seara), miere (2 – 3 linguri pe zi), un pahar cu apa rece dimineata pe nemancate, struguri (cure de 1 – 2 zile pe saptamana)

Fitoterapie

Uz intern:

- decoct de coaja de crusin, veche de cel putin un an (30 de grame la 150 ml, fierbere lenta timp de 30 de minute, apoi lasat 6 ore), nalba mare (3 grame la o cana de apa, fierbere 15 minute) care se va bea calduta, cate o cana dimineata si una seara (pentru un tratament de lunga durata se va incepe cu ¼ cana, apoi 1/3 cana, ½ cana si in continuare cate o cana intreaga)

Citește și:

- infuzie de radacina de cicoare (o lingurita la o cana de apa, infuzat 10 minute), 3 cani pe zi

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.