Setari Cookie-uri

Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

Cauzele constipatiei sunt destul de numeroase: boli de ficat, de intestine, greseli de alimentatie, sedentarismul etc. Tranzitul intestinal mai poate fi intarziat si din cauza unor obstacole situate in afara sau inauntrul intestinului.

Pentru constipatiile rebele la tratament:

- decoct de secara (30 de grame la un litru de apa, fierbere 10 minute), 2 cani pe zi, orz (30 – 50 de grame la un litru de apa, fierbere pana la craparea boabelor), se consuma la discretie

- infuzie de cimbrisor (10 grame la un litru de apa), 3 cani pe zi, flori de soc (o lingurita la o cana de apa), se bea intreaga cantitate seara

Hidroterapie

Comprese calde pe abdomen, apoi automasaj incepandu-se din partea dreapta (jos) catre ficat, apoi transversal, de unde se coboara in partea stanga. Aceasta manevra va fi executata de mai multe ori.

Kinetoterapie

- mers pe jos, mers cu bicicleta, jogging, sporturi adecvate varstei (cu avizul medicului)

- exercitii pentru intarirea muschilor abdominali: din pozitia culcat cu fata in sus, se ridica membrele inferioare pana la un unghi de 70 de grade, unde vor fi tinute cateva secunde; la fiecare saptamana sau chiar mai putin, ridicarea va fi scazuta cu aproximativ 10 grade, iar durata mentinerii picioarelor la acest nivel crescuta.

Citește și:


Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Baile de plante – un nesecat izvor de sanatate
Remedii naturale pentru tratarea constipatiei
Arborele pagodelor: Ginkgo Biloba

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.