Setari Cookie-uri

Beneficiile tamaduitoare ale propolisului

Propolisul este un produs apicol cu proprietati terapeutice extraordinare. El provine din substantele rasinoase pe care anumite albine le culeg de pe frunzele, mugurii si coaja coniferelor, plopilor si prunilor.

Propolisul este un produs apicol cu proprietati terapeutice extraordinare. El provine din substantele rasinoase pe care anumite albine le culeg de pe frunzele, mugurii si coaja coniferelor, plopilor si prunilor.

beneficiile propolusului Aceste substante rasinoase culese de albine sunt apoi amestecate cu enzime, ceara si resturi de polen si depuse in stup, pentru a fi folosite la astuparea crapaturilor, aflam de pe Garbo.ro. Daca vreo alta vietuitoare (fie ea chiar mare – soarece, soparla) are intentia de a intra in stup, ea este omorata pe loc prin injectare de venin, iar apoi acoperita cu propolis si ceara. Un astfel de cadavru imbalsamat poate rezista nealterat intre 5 si 6 ani.

In acelasi timp, propolisul este utilizat la lustruirea peretilor stupului si la igienizare, datorita proprietatilor sale bactericide (vestitele viori Stradivarius erau si ele lustruite cu propolis, ceea ce a permis ca ele sa fie pastrate in bune conditii, fara sa putrezeasca, pana in zilele noastre).

Citește și:

Propolisul este de culoare inchisa (verzui-castaniu, maroniu) si cleios, lipindu-se foarte usor de mana stuparului.

Compozitie: rasina (50 – 55 %), ceara (30 – 40 %), uleiuri eterice (5 – 10 %), polen (5 – 10 %), impuritati diverse (5 – 10 %), alte substante: flavonoizi, taninuri, fitoncide, antibiotice, minerale (fier, mangan, zinc etc.).

Proprietati: anestezice (este de 3,6 ori mai puternic decat cocaina si de 5,2 ori decat novocaina), bactericide, antivirale, antifungice, cicatrizante etc.

Indicatii:

- afte, gingivite, abcese dentare, paradontoze

- angine, laringita, traheita, sinuzita, rinita, gripa, bronsite, pneumonie ( intre 1 si 3 grame pe zi, foarte bine mestecat in gura)

- ulcer gastric si duodenal, gastrite, colite, perturbarea florei intestinale (intre 1 si 3 grame pe zi de granule puse in putina apa)

Citește și:

- cistite, nefrite, prostatita (intre 1 si 3 grame de pudra de propolis pe zi, dizolvata in putina apa)

Dupa obtinerea vindecarii (in cazul fiecarei dintre afectiunile mentionate mai sus), se va lua zilnic, timp de o saptamana, o lingurita din urmatorul preparat (dizolvat in ceai): 125 de grame de miere + 3 grame de propolis.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.