Setari Cookie-uri

3 utilizari sanatoase si 3 nesanatoase ale uleiului de masline

Uleiul de masline prezinta proprietati uimitoare daca este utilizat corect, avand beneficii atat in sanatate, cat si in frumusete.

Uleiul de masline prezinta proprietati uimitoare daca este utilizat corect, avand beneficii atat in sanatate, cat si in frumusete.

beneficii si riscuri ale uleiului de masline

Exista insa situatii in care uleiul de masline este utilizat gresit si oate avea urmari toxice. De aceea vom vorbi in acest articol despre modurile de utilizare sanatoase si nesanatoase ale uleiului de masline. Este posibil sa starnim controverse intre paririle dumneavoastra, insa informatiile le avem culese de la specialisti nutritionisti.

3 utilizari sanatoase si 3 nesanatoase ale uleiului de masline



Uleiul de masline - cel extravirgin



Cele mai bune proprietati le are uleiul de masline extravirgin. Care este diferenta intre uleiul de masline extravirgin si celelalte, precum si cate tipuri de ulei de masline se fabrica puteti afla citind articolul: Remedii de aur: Beneficiile uleiului de masline


Uleiul de masline extravirgin pastreaza cel mai bine proprietatile nutritive ale maslinelor. El este fabricat la rece si contine chiar si urme proteice din pulpa maslinelor coapte. Celelalte uleiuri de masline sunt mai putin benefice pentru ca sufera presare la cald, de unde putem usor deduce ca incalzirea uleiului de masline ii scade din proprietati.


Asadar, pentru a va bucura de beneficiile miraculoase ale uleiului de masline este recomandat sa alegeti produsele extravirgine.

Ulieul de masline extravirgin versus alte uleiuri



Este mai bun uleiul de masline extravirgin decat alte uleiuri, de exemplu cel de floarea soarelui? Daca folositi ulei de floarea soarelui extravirgin, obtinut tot prin presare la rece, atunci acest ulei este si el foarte sanatos. Intre uleiul de masline si alte uleiuri alegeti doar in functie de modul de utilizare. Spre exemplu uleiul de masline este mai nutritiv, dar daca aveti posibilitatea sa obtineti ulei de floarea-soarelui extravirgin (facut acasa la tara de exemplu) atunci nu are rost sa dati banii pe uleiul de masline. In frumusete insa cel de masline este mai bun decat cel de floarea-soarelui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.