Setari Cookie-uri

Germenii de grau - minuni terapeutice in sanatate

Germenii de grau sunt o sursa foarte buna de substante nutritive, ideale pentru intarirea sistemului imunitar!

Germenii de grau combat constipatia si previn cancerul de colon

Graul incoltit este bogat in fibre si tocmai de aceea trebuie sa il consumati cu multe lichide: un pahar cu apa, lapte sau iaurt. Fibrele hidratate in intestine isi pot exercita maximal beneficiile: constipatia este combatuta, iar cancerul de colon este prevenit. Desigur, germenii de grau previn si alte afectiuni intestinale, singura conditie este aceea de a nu avea intoleranta la gluten.

Iti recomandam si alte articole:

Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

5 alimente care inving constipatia

Graul incoltit scade colesterolul

Persoanele cu colesterolul marit sau care au LDL colesterol mare (acel “colesterol rau”) au risc mare de ateroscleroza, boli cardiovasculatre, infarct miocardic si accidente vasculare, cresterea tensiunii arteriale (hipertensiune) si asa mai departe.

Totodata colesterolul este esential pentru supravietuire. Asadar este foarte important ca aceste concentratii de colesterol si fractiuni lipidice sa se mentina in echilibru. Germenii de grau regleaza concentratia colesterolului in sange si previn aparitia bolilor cardiovasculare.

Citește și:

Iti recomandam si alte articole:

10 Trucuri pentru scaderea nivelului de colesterol

grau

Mentin tineretea

Graul incoltit sau embrionii de grau contin substante cu o capacitate energizanta foarte mare si totodata au un continut ridicat in vitamine, minerale si substante active. Prin toate aceste proprietati germenii de grau incetinesc procesele de senescenta (de imbatranire) de la nivelul celulelor si au rol protectiv asupra genelor.

Graul incoltit previne cancerul

Tocmai pentru ca embrionii de grau au proprietati protectoare pentru genele umane germenii de grau sunt considerati a avea proprietati anticancerigene puternice, teorie valabila pentru germenii de plante in general.

Consumul de germeni de grau previne anemia

Fiind bogati in minerale, dar si vitamine precum vitamina C sau vitamine din complexul B, germenii de grau previn mai multe tipuri de anemie, fiind astfel recomandati celor predispusi la anemie, copiilor, sportivilor, femeilor insarcinate dar si femeilor aflate in perioada menstruatiei si mai ales celor care au sangerari menstruale de peste 5 zile.

Citește și:

Germenii de grau in dieta de slabire

Graul incoltit contine grasimi naturale mononesaturate si polinesaturate, acele grasimi bune pentru sanatate sau am putea spune chiar indispensabile mentinerii sanatatii.

Tocmai de aceea germenii de grau sunt utili in reglarea greutatii, mobilizand excesul de grasimi din depozite si reducand surplusul de kilograme. Consumati cel putin o lingurita de germeni in fiecare zi (in salate, cu cereale integrale sau pe stomacul gol dimineata) si va veti bucura de efectele extraordinare ale acestor minuni vegetale.

Graul incoltit regleaza coagularea sangelui

Pentru ca au un continut ridicat de acid folic, germenii de grau reduc nivelul de homocisteina din organism, avand efect protectiv asupra arterelor si sistemului cardiac.

Totodata consumul de germeni de grau scade tendinta crescuta de coagulare a sangelui, cum se intampla in unele afectiuni, in unele infectii, la fumatorii activi sau pasivi, la femeile care iau anticonceptionale, la persoanele care au varice si asa mai departe.

Si nu uitati: sanatatea se mentine cel mai bine prin preventie!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.