Setari Cookie-uri

Nuca de cocos: Beneficii uimitoare pentru sanatate

Nuca de cocos (cocos nacifera)este renumita pentru aroma sa deosebita, apetisanta, iar “fulgii” de nuca de cocos sunt nelipsiti in retetele unor prajituri. Dar stiati cate beneficii pentru sanatate ne poate aduce consumul nucilor de cocos?

8 Beneficii ale consumului de nuca de cocos

Nuca de cocos este buna in dieta

Daca doriti sa va mentineti silueta sau sa eliminati surplusul de kilograme este indicat sa alegeti o dieta adecvata care va permite si consumul de fructe si legume crude.


Nuca de cocos poate fi considerata un “aliat” de nadejde in curele de slabire. Aceasta contine substante care mobilizeaza moleculele grase din adipocite (celul grase) si ard depozitele adipoase.

Nuca de cocos stimuleaza memoria si dezvoltarea nervoasa

Prin continutul de molecule grase de buna calitate si vitamine din complexul B consumul de nuca de cocos este indicat pentru copiii aflati in dezvoltare si pentru persoanele suspuse stresului intelectual.

Nuca de cocos stimuleaza memoria si atentia, contribuind atat la inbunatatirea sistemului nervos central, cat si a sistemului nervos periferic. Astfel persoanele cu parestezii, care acuza amortirea unor parti ale corpului pot consuma nuca de cocos pentru ameliorarea simptomelor de acest gen.

Citește și:

Nuca de cocos stimuleaza sistemul imunitar

Nuca de cocos: Beneficii uimitoare pentru sanatate
Prin continutul de antioxidanti si substante care stimuleaza activitatea maduvei osoase hematogene nuca de cocos ajuta la mentinerea activitatii sistemului imunitar.

Aroma de cocos stimuleaza libidoul

Pentru persoanele care prezinta tulburari ale dorintei sexuale din diverse cauze sau pe fond de stres consumul de nuca de cocos poate reprezinta un bun remediu natural. Nuca de cocos stimuleaza libidoul si creste fertilitatea.

Proprietatile laptelui de nuca de cocos

Laptele de nuca de cocos este steril si contine substante active cu o mare putere de vindecare asupra organismului uman. Laptele de nuca de cocos este foarte bogat in albumina de exemplu, aceasta stimuland functiile ficatului si regenerarea celulelor hepatice. Este astfel indicat celor cu suferinte hepatice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.