Setari Cookie-uri

Nuca de cocos: Beneficii uimitoare pentru sanatate

Nuca de cocos (cocos nacifera)este renumita pentru aroma sa deosebita, apetisanta, iar “fulgii” de nuca de cocos sunt nelipsiti in retetele unor prajituri. Dar stiati cate beneficii pentru sanatate ne poate aduce consumul nucilor de cocos?

De asemenea laptele de nuca de cocos contine substante cu puternice prorpietati antioxidante si imunostimulatoare, prevenind bolile si avand totodata actiune anticancerigena si de scadere a stresului oxidativ.

Tot laptele de nuca de cocos este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra bolilor de rinichi, in special in litiaza si microlitiaza renala (pietre la rinichi sau nisip).

Nuca de cocos: Beneficii uimitoare pentru sanatate

Nuca de cocos previne bolile de inima

Prin continutul de molecule grase de buna calitate si prin proprietatile de scadere a stresului oxidativ nuca de cocos reduce colesterolul din sange si scade radicalii liberi.

Astfel consumul de nuca de cocos ajuta la prevenire bolilor cardiovasculare, a colesterolemiei si a tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala).

Nuca de cocos: Beneficii uimitoare pentru sanatate

Nuca de cocos previne imbatranirea

Prin continutul ridicat de substante cu proprietati antioxidante, dar si prin minerale si vitamine, consumul de nuca de cocos previne imbatranirea prematura a celulelor, sporind astfel longevitatea organismului.

Citește și:

Nuca de cocos – previne constipatia

Avand un continut ridicat in fibre si grasimi “bune” nuca de cocos stimuleaza digestia, previne arsurile la stomac si combate constipatia, stimuland totodata miscarile intestinale astfel incat resturile alimentare sa nu stagneze exagerat. Prin stimularea miscarilor intestinale (peristaltismul intestinal) nuca de cocos contribuie si la detoxifierea colonului, ajutand la eliminarea toxinelor acumulate.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.