Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru matreata

Matreata este o afectare a scalpului – pielii capului – care se manifesta prin descuamare cutanata si eliminarea unor cuticule albicioase ce confera parului un aspect inestetic. De asemenea matreata se insoteste adesea de mancarimi si alte tulburari ale scalpului si parului – inflamatii, inrosiri, caderea parului sau ingrasarea accelerata a parului etc.

De asemenea lactatele, iaurtul si branzeturile sunt alimente bogate in calciu. Nu ezitati sa le consumati pentru sanatatea pielii. Grasimile joaca si ele un rol important pivind frumusetea pielii, noi va recomandam sa consumati ca surse de grasimi sanatoase uleiuri extravirgine nepreparate termic (in salate de exemplu), peste, nuci, alune, mieji de seminte, mango, avocado etc.

Matreata - Tratamente naturiste

Sursa foto: www.shutterstock.com - 65441614 . Fotografie utilizata sub licenta din 04/29/2011

Infuzie cu urzici

Un alt tratament naturist hranitor care combate matreata consta in efectuarea infuziilor cu urzici.
Acest tratament se recomanda la trei zile. Infuzia de realizeaza punand in apa fierbinte – un litru – un pumn de urzici uscate. Daca aveti urzici proaspete se recomanda sa le fierbeti 5 minute. Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie, apoi clatiti parul dupa spalare cu aceasta infuzie. Nu clatiti cu apa dupa utilizarea infiziei.

Citește și:

Masaj capilar cu ulei de ricin si zeama de lamaie

Se recomanda o data la trei zile folositea unui tampon imbibat intr-un amestec de o lingura ulei de ricin si zeama de la o jumatate de lamaie – se maseaza scalpul cu tamponul imbibat in amestecul uleios.
Se lasa amestecul sa actioneze pana dimineata, apoi se curata parul cu sampon.

Matreata - Tratamente naturiste

Sursa foto: www.shutterstock.com - 48613105 . Fotografie utilizata sub licenta din 04/26/2011

Musetel, otet si mere

Matreata poate fi combatuta folosind un amestec din ceai de musetel concentrat, otet si mere. Se foloseste decoctul pbtinut din fierberea unui mar taiat in 4 intr-un litru de apa. Cand e fierbinte se adauga 3 plicuri de musetel si se obtine astfel infuzia de planta. Apoi de auaga 3 linguri de otet. Se clateste parul dupa spalare cu aceasta solutie. Nu se clateste parul cu apa dupa folosirea amestecului.

Citește și:

Este indicat sa folositi aceasta metoda la fiecare trei zile. Pentru ca prezinta musetel, este recomandata persoanelor care isi pot permite o usoara decolorare a parului.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.