Setari Cookie-uri

22 Lucruri pe care nu le stiai despre cea mai veche planta-tratament de pe planeta

Cei de la NASA au facut studii pe spirulina si au descoperit ca este un aliment bun pentru calatoria in spatiu. 1 kg de spirulina are aceeasi nutritienti gasiti in 1 tona de legume asortate. Clorofila este inima spirulinei. Afla tot ce nu stiai despre spirulina!

Cei de la NASA au facut studii pe spirulina si au descoperit ca este un aliment bun pentru calatoria in spatiu. Cand vine vorba de calatoria in spatiu, obiectivul este sa le oferi astronautilor alimente bogate in nutritienti, dar care sa nu ocupe mult spatiu. NASA a descoperit ca 1 kg de spirulina are aceeasi nutritienti gasiti in 1 tona de legume asortate.

Sursa foto: sxc.hu

Clorofila, cheia spirulinei

Se crede ca beneficiile asupra sanatatii a spirulinei provin din combinarea tuturor elementelor nutritive din alga dar un element iese in evidenta - clorofila, aflam de pe xingshenzhuang.ro. Clorofila este sangele plantelor. Ea este cea care permite plantelor sa transforme lumina in nutrienti - fotosinteza. Se pare ca sangele uman nu este foarte diferit de "sangele plantelor". Clorofila contine magneziu, fiind un puternic antioxidant. Avand in vedere ca spirulina contine o cantitate foarte mare de clorofila, se intelege de ce aceasta alga este benefica pentru sanatate.

Citește și:

Iti recomandam si articolele:

Spirulina in frumusete si sanatate

Spirulina pentru un ten de invidiat

Spirulina - Alga cu proprietati terapeutice uimitoare

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.