Setari Cookie-uri

Caisele - Aurul sanatatii

Caisele sunt utilizate astazi atat in dietoterapie, cat si in frumusete. Chinezii utilizau caisele pentru infrumusetare si viata lunga.

Caisele scad colesterolul rau

Un alt efect al consumului de caise il reprezinta scaderea colesterolului rau: LDL colesterol. Aceasta este implicat in patogenia aterosclerozei si in bolile secundare acesteia, cum ar fi bolile de inima, hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, accidentele vasculare celebrale etc.

caise beneficii pentru sanatate

Caisele previn constipatia si cancerul de colon

Un alt efect benefic al caiselor consta in prevenirea constipatiei si a cancerului de colon prin continutul ridicat de fibre vegetale. Se cunoaste faptul ca fibrele vegetale ajuta la cresterea peristaltismului intestinal, adica a miscarilor intestinale ceea ce ajuta la eliminarea mai rapida a materiilor fecale restante si la detoxifierea colonului. In felul acesta este prevenit si cancerul de colon.

caise beneficii pentru sanatate

Caisele combat anemia

Caisele au un continut suficient de fier, astfel incat sunt utile in combaterea anemiei feriprive. Exista mai multe tipuri de anemii, in functie de cauza care duce la scaderea oxigenului care ajunge la celule: anemie pernicioasa, anemie hemolitica, anemie feripriva etc. Caisele pot combate insa anemia feripriva – cea data de carenta de fier, considerata si cea mai frecventa anemie in randul populatiei.

Citește și:

Caisele previn cancerul de prostata

Prin continutul lor de vitamine caisele ajuta si in preventia cancerului de prostata la barbat.

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.