Setari Cookie-uri

Remedii naturiste impotriva balonarii

Balonarea se caracterizeaza prin prezenta aerului in intestine, ceea ce favorizeaza intensificarea miscarilor tubului digestiv (crampe), aparitia borborismelor (sunete provocate de miscarile bulelor de aer in intestine), senzatia de presiune in abdomen, tulburari de tranzit si distensie abdominala.

Ceea ce trebuie sa stii este ca remediile naturiste sunt deosebit de eficiente impotriva balonarii si asociate cu cateva masuri igieno-dietetice pot avea efecte rapide de combatere a disconfortului abdominal.

balonare tratamente naturiste

Iata cateva masuri indicate in cazul balonarii

Pentru ca preventia este “cel mai bun tratament”, trebuie in primul rand sa devii atenta la dieta ta. Elimina din alimentatia zilnica preparatele fast-food, dulciurile de orice fel, alimentele obtinute din faina alba (ai voie doar paine integrala), cartofii prajiti si alte alimente prajite.

Unele legume iti pot provoca disconfort abdominal, de aceea este indicat sa le consumi mai rar si in cantitati mici: fasolea, cruciferele (varza, broccoli, gulie, conopida), cartoful, uneori chiar si ceapa poate provoca balonare.

Dintre fructe, cele acide sau prea dulci iti pot irita usor mucoasa intestinala si pot fermenta mai mult, de aceea trebuie sa le consumi mai rar. Printre aceste fructe enumeram: citricele, perele, prunele etc.

Citește și:

Pentru a facilita digestia fructelor este recomandat sa le consumi intotdeauna intre mese si sa nu le asociezi cu alte grupe alimentare (legume, carne, cereale, grasimi). Singura leguma care poate fi combinata cu orice aliment este morcovul, iar dintre fructe marul este singurul care, combinat cu alte alimente, nu fermenteaza.

Nu uita de iaurt si lapte batut – alimente considerate utile in aproape orice problema abdominala. Atat laptele batut cat si iaurtul contin probiotice care regleaza flora intestinala si ii faciliteaza functiile, asadar aceste alimente combat atat contipatia, cat si balonarea sau diareea.

balonare tratamente naturiste

Un alt sfat bun de urmat este sa nu asociezi cereale sau “amidonoase” (cartof, orez) cu proteinele. De exemplu o combinatie nereusita pentru confortul tau abdominal este cea dintre friptura (proteine si grasimi) si cartofi prajiti (amidonoase), eventual si paine (cerealele au continut ridicat in glucide).

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.