Setari Cookie-uri

16 leacuri populare de efect in tratarea tusei!

Tusea poate fi calmata si tratata cu leacuri din farmacia naturii, intr-un mod foarte eficient.

Tratamente naturiste pentru tuse

1 Sirop de ridiche neagra

Siropul de ridiche neagra vindeca orice fel de tuse (seaca sau productiva), avand si proprietati imunostimulatoare. Este excelent si pentru copii.

Se spala o ridiche neagra si se pune intr-un bol ca sa nu se rastoarne. La capatul cu frunze se face o scobitura, care se umple cu o lingurita de miere naturala (de preferat de tei).

Se poate aseza ridichea langa o sursa de caldura (soba, calorifer). In 6-12 ore, ridichea va lasa un sirop, din care se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi. Pe masura ce se consuma siropul, se umple din nou scobitura cu miere, pana ce coaja ridichii incepe sa se stafideasca.

O alta metoda pentru a obtine sirop de ridiche neagra: se spala bine 1-2 ridichii negre, se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja si se aseaza intr-un castron de ceramica, in straturi alternative: un rand felii, un rand zahar/miere. Vasul se poate tine 6-12 ore langa o sursa de caldura, pana cand apare siropul.

Citește și:

2 Vinul de ceapa

Ceapa amelioreaza tusea, dar si durerile de gat si durerile de cap datorate sinuzitei.
Intr-o sticla sau un vas (care sa nu fie de plastic) se pun:

  • 200 g ceapa tocata marunt
  • 100g miere poliflora
  • 500-600 ml vin natural de tara (rosu/alb)

Acest amestec se lasa la macerat, la loc caldut, zece zile, dupa care se filtreaza si se iau cate trei- patru linguri/zi. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu

3 Sirop de ceapa

Aveti nevoie de trei cepe, care se curata si se taie marunt . Se adauga 150 ml apa si 100g miere/zahar. Acest amestec se fierbe timp de 5 minute si apoi se lasa la racit. Se filtreaza si se iau 3-4 linguri pe zi din siropul format.

O alta metoda pentru a obtine sirop de ceapa: se da pe razatoare o ceapa, se stoarce sucul, caruia i se adauga 2 linguri de miere. Se consuma o lingura de 3 ori/zi.

Citește și:

4 Ceai din ceapa

O ceapa medie, cu tot cu coaja, se spala si se zdrobeste cu pumnul de masa. Se pune apoi la fiert, 10 minute, in 300 ml apa. Cand se raceste, se adauga 2-3 lingurite de miere. Se pot consuma 2-3 cani de ceai/zi.

O alta reteta propune realizarea unui decoct cu urmatoarele ingrediente:

  • doua cepe cu coaja, taiate marunt
  • trei nuci zdrobite

Ceapa si nucile se fierb impreuna intr-un litru de apa, timp de 10-15 minute; Cand se raceste decoctul, se indulceste cu miere de albine si se bea pe parcursul unei zile.

Citeste si celelalte leacuri naturiste pentru tuse in articolul 16 leacuri populare de efect in tratarea tusei! by Garbo.ro

va recomandam si:

Remedii naturale impotriva tusei

Tratamente naturiste pentru raceala si gripa

Tratamente naturiste impotriva racelii si a gripei

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de I.P

Citește și:

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.