Setari Cookie-uri

Homeopatia stimuleaza imunitatea

Tratamentele imunostimulatoare nu sunt recomandate tuturor, ci doar persoanelor cu deficiente. Motivul este simplu: la o persoana sanatoasa imunostimularea efectuata in exces poate avea ca rezultat slabirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, tratamentele imunostimulatoare au fost si sunt inca intelese gresit de pacienti.

Comunicat de presa

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, specialist in homeopatie, sustine ca “aceasta imunostimulare profilactica pentru oricine este nejustificata. Si asta cu atat mai mult cu cat cei mai multi oameni au sistemul imun la un nivel functional bun, normal, asa cum au toate functiile fiziologice. Sistemul imunitar nu face exceptie, deci un om obisnuit, aparent sanatos nu are nevoie de imunostimulatoare.

De aceste imunostimulatoare au nevoie persoanele cu imunodeficiente, respectiv bolnavii cronici, cei cu bronsite cronice repetate care au nevoie de tratament antibiotic, reumaticii cronici care necesita tratamente aproape permanente cu antireumatice, care sunt imunodepresive, asmaticii care iau corticosteroizi si care sunt imunodepresivi, toti bolnavii de tumori canceroase, tumori maligne care fac tratamente cu citostatice, care sunt imunodepresive, diabeticii, leucemicii, cei cu scleroze multiple etc.”

Citește și:

Imunostimularea se face cu produse pe baza de plante medicinale

Cele mai multe tratamente imunostimulatoare se fac cu produse naturale, pe baza de plante medicinale. Unul din cele mai cunoscute tratamente imunostimulatoare este cel cu Echinaceea. Celelalte imunostimulatoare se intalnesc, de exemplu, in musetel, calendula, galbenele si patlagina.

Medicamentul homeopatic se gaseste sub forma de granule sau globule, solutii, capsule, comprimate care se sug sau siropuri. Potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, s-a ajuns ca sfera de intrebuintare a tratamentelor homeopatice sa egaleze pe cea a tratamentelor alopate.

In ceea ce priveste tratamentele imunostimulatoare, specialistul a subliniat faptul ca majoritatea acestor tratamente se face cu produse naturale, pe baza de plante medicinale. Insa tratamentele imunostimulatoare tintite se pot face si cu vaccinul antigripal. Astfel se poate vorbi de o imunostimulare nespecifica si de o imunostimulare specifica.

Citește și:

    Foto@Shuttesrtock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    27 Februarie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.