Setari Cookie-uri

Urzica: 13 Beneficii extraordinare pentru sanatate

Urzica este o planta medicinala cu proprietati vindecatoare, intr-o multime de afectiuni.

7 Astm, alergii, rinita alergica

Se consuma 2 pahare de suc de urzica/zi, inainte de masa, timp de o luna, urzica avand proprietati imunoreglatoare.

Sucul este obtinut din frunze proaspete de urzica si apa, care se mixeaza in blender.

Aceste afectiuni se mai pot trata cu pulbere de urzica, cate o lingurita de 4 ori pe zi. Pulberea se obtine din planta uscata si macinata.

Urzicile se recolteaza pentru pastrare, in perioada iulie-noiembrie. Se taie varfurile urzicii care se pun la uscat in locuri aerisite, umbrite si lipsite de umiditate. Se depoziteaza in pungi de hartie, in locuri intunecate si uscate.

8 Adenom de prostata

Urzica amelioreaza adenomul de prostata, avand efecte antiinflamatoare si antitumorale. Se administreaza tinctura de radacina de urzica (1 lingurita de 4 ori pe zi) si suc de radacina si frunze de urzica (1 pahar/zi) timp de 1-2 luni.

Citește și:

9 Tulburari menstruale

Ciclul menstrual neregulat sau abundent poate fi ameliorat tot prin cura cu urzica, datorita proprietatilor sale antihemoragice si reglatoare hormonale. Se consuma suc de urzici, 2 pahare/zi, timp de 3 saptamani.

10 Boli renale

Cura cu suc de urzica (1 pahar/zi, timp de 30 zile) ceai sau tinctura de urzica are efecte diuretice, antimicrobiene si regenerative asupra rinichiului, fiind de folos in toate bolile renale (cistita, pielonefrita, insuficienta renala).

11 Hipertensiunea

Cura de primavara cu suc de urzica ajuta la reglarea tensiunii arteriale, precum si la protectia vaselor de sange impotriva ateroscleozei.

12 Reumatism, artrite

Urzica are efecte antiinflamatorii articulare notabile. Se administreaza infuzie combinata de urzica (macerat la rece amestecat cu infuzie obisnuita de urzica): o cana de 3 ori/zi, inainte de masa, timp de o luna.

Citește și:

    13 Hemoroizi

    Cura de o luna cu suc de urzica ajuta la vindecarea hemoroizilor, intarind vasele de sange si impiedicand inflamatia si sangerarile.

    Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

    Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

    sursa foto:sxc.hu

    articol de ioana p.

    Vizionare placuta


    Kudika
    8 Martie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.