Kombucha este considerata un elixir al sanatatii si tineretii, despre acest uimitor remediu natural anticii crezand ca aduce nemurirea.
Mod de preparare al ceaiului de Kombucha:
- Se prepara intai ceaiul, in mod obisnuit, se adauga zaharul si se lasa la racit. Daca este cazul se strecoara, daca nu, se scot pliculetele de ceai.
- Cand s-a racit ceaiul, se pune in borcanele de sticla;
- Se aduga cultura vie de Kombucha in fiecare borcan, apoi se acopera bine cu mai multe straturi de panza sau hartie de filtru, leganduse cu elastic gura borcanului;
Preparatul se lasa la fermentata intre 7 si 9 zile, uneori poate mai mult, in functie de mediu.
Este indicat sa asezati borcanele in zone curate, racoroase, bine aerisite si ferite de soare.
Nu este necesara lumina, deci puteti aseza borcanele si in debara, cu conditia sa fie aerisita.
Nu folositi decat borcane din sticla.
Prima cultura de Kombucha se formeaza la suprafata lichidului, ca apoi sa coboare si o noua cultura „pui” sa ia nastere la suprafata. Puteti astfel sa faceti mai multe borcane sau sa reinnoiti ceaiul.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă Cine decide ce mâncăm azi și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz
- Mixit lansează noi produse și arome de vară
- Iei în calcul întoarcerea la birou? Iată 4 lucruri pe care merită să le știi pentru a face tranziția de la work from home
Kombuchea tee photo@Shutterstock.com