Setari Cookie-uri

10 Tratamente naturiste pentru raceala

Raceala este o boala banala, dar uneori le poate da batai de cap atat celor mici, cat si parintilor, mai ales daca este insotita de febra. Noi va ajutam sa tratati raceala cu ajutorul a 10 remedii naturiste.

Desi pare o boala banala ce dureaza in jur de 7 zile, raceala ne da batai de cap, ne moleseste, ne taie pofta de mancare si energia. Raceala este o boala de sezon nabadaioasa care nu se trateaza cu medicamente, motiv pentru care noi v-am pregatit o serie de remedii naturiste pentru a ne aduce inapoi zambetul pe buze.

10 Remedii naturiste de combatere si prevenire a racelii

Mierea – este unul dintre cele mai eficiente alimente utilizate in combaterea racelii, intarind, in acelasi timp, sistemul imunitar al copilului. Mierea ajuta la calmarea durerilor in gat si a tusei. Poate fi consumata in stare naturala sau in amestec cu zeama de lamaie si ceai.

Ceaiurile calde – hidratarea este foarte importanta, intrucat lichidele ne ajuta sa transpiram, sa eliminam toxinele, sa evitam congestia nazala si sa scapam mai rapid de febra. Se recomanda consumul cate unei cani de ceai din ora in ora, ceaiurile de musetel, tei, macese, soc, sunatoare, menta, urzica etc. fiind cele mai potrivite.

Citește și:

Solutia salina – pentru a nu recurge la folosirea substantelor chimice din produsele farmaceutice pentru a desfunda nasul, puteti prepara acasa o solutie salina pe baza de apa cu sare, care are acelasi efect ca cele din comert si nu afecteaza organsimul in niciun fel.

Supa de gaina – este unul dintre putinele alimente tolerate in timpul racelii, fiind hranitoare si hidratanta. In combinatie cu o serie de legume, supa grabeste insanatosirea si tine totodata bacteriile la distanta.

Cititi si:

Cum tratam naturist raceala si gripa

Foto bebelus racit@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.