Setari Cookie-uri

Ce tratam cu PROPOLIS? Remedii pentru gripa, acnee, micoze si alte boli

Propolisul este apreciat pentru efectele sale uimitoare asupra sanatatii si frumusetii inca din antichitate.

Despre PROPOLIS

Cuvantul “propolis” provine din limba greaca si inseamna “inaintea cetatii”. A primit acest nume pentru ca oamenii au observat ca albinele folosesc propolisul la intrarea in stup, avand rol in apararea stupului de bacterii, fungi si mucegaiuri. Propolisul este folosit astfel de albine pentru a proteja sanatatea stupului.

propolis beneficii 1.jpg

Propolisul a fost utilizat inca din antichitate pentru proprietatile sale, egiptenii si grecii foloseau foarte mult propolisul in scopuri curative, urmand apoi, mult mai tarziu, sa fie folosit si pe taramurile Europei de astazi.

Propolisul – continutul in substante nutritive si bioactive

Alaturi de laptisorul de matca si miere, propolisul face parte din cele mai active produse ale albinutelor. Propolisul este considerat unul dintre cele mai puternice antibacteriene naturale, vand totodata rol biostimulator si antiinflamator.

Citește și:

Cercetatorii au studiat efectele propolisului si au descoperit astfel ca acesta este un adevarat medicament natral, distrugand peste 20 de specii de bacterii, peste 30 de tipuri de virusuri si aproximativ 10 specii de fungi (ciuperci), dar si mucegaiuri.

Propolisul prezinta un miros puternic, un gust amar si acru totodata, iar culorile difera in functie de rasinile pe care albinele le-au folosit in producerea acestuia.

Foto: Propolis - beneficii sanatoase@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.