Setari Cookie-uri

MIGDALELE - 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti

Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.

Beneficiile migdalelor: combat anemia

Migdalele sunt bogate in fier si acid folic, doi nutrienti esentiali in combaterea anemiei. Fierul este util in componenta globulelor rosii, iar acidul folic stimuleaza formarea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.

Ceea ce este insa foarte important de stiut consta in faptul ca migdalele NU contin vitamina C, vitamina esentiala pentru a putea absorbi fierul in organism la nivel intestinal. Fara aceasta vitamina nu putem retine fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea sa fie consumate alaturi de alte fructe bogate in vitamina C.

Cititi si:

Ce ar trebui sa stii despre ANEMIE

migdale-beneficii.jpg

Beneficiile migdalelor: utile in curele de slabire

Migdalele contin cele mai bune grasimi, dar si alte substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Migdalele sunt indicate in dietele de slabire drastice, dar si in perioadele lungi de post, avand un continut ridicat in proteine.

Citește și:

Beneficiile migdalelor: protejeaza inima

Migdalele scad usor tensiunea arteriala, asa cum am aflat mai sus, dar totodata reduc stresul oxidativ prin antioxidantii pe care ii contin si intaresc peretii vaselor de sange. Migdalele sunt indicate atat in preventia, cat si in dieta pentru ateroscleroza. Migdalele protejeaza inima de infarct miocardic si alte afectari ale coronarelor (arterele care iriga inima).

Foto: beneficiile migdalelor in sanatate @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.