Setari Cookie-uri

Amigdalita - tratamente naturiste eficiente

Amigdalita se caracterizeaza prin inflamarea acuta sau cronica a amigdalelor palatine, acele amigdale situate la nivelul gatului, de o parte si de alta a bazei limbii.

Cum stii daca ai amigdalita – diagnostic

Pentru ca la nivelul gatului sunt structuri anatomice complexe, atunci cand trebuie pus un diagnostic nu trebuie sa fim superficiali.

Cel mai repede medicul se uita in gatul pacientului si vizualizeaza aspectul amigdalelor, aspectul acestora fiind relevant pentru diagnostic.

Amigdalite umflate

Atunci cand este vorba despre amigdalita, amigdalele au volum crescut, sunt rosii, pot fi palpate la baza mandibulei, sunt dureroase la palpare si pot prezenta, in functie de stadiul amigdalitei, pungute de puroi vizibile ca puncte sau pete albe la suprafata amigdalelor. Uneori inflamatia se poate extinde si la tesuturile din jur, o complicatie cu implicatii serioase ce necesita instalarea rapida a tratamentului si dupa antibiograma, tratament specific cu antibiotice.

Medicul va face urmatoarele analize medicale si investigatii pentru diagnostic:

Citește și:
  • Va preleva puroi daca este cazul pentru antibiograma sau poate sugera un antibiotic cu efecte generale;
  • Poate cere analize de sange precum hemoleucograma;
  • Uneori, daca este cazul, se face ASLO

Amigdalita, semne si simptome – manifestarile resimtite de pacient

Pentru pacient aceasta afectiune este destul de suparatoare. Amigdalita se manifesta prin dureri intense la inghitire, pacientul simte cum se acumuleaza secretii in gat. De asemenea prezinta asociate simptomele generale de boala, ca: febra, frison, durere de cap, stare generala alterata, lipsa poftei de mancare.

Foto: amigdalita @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.