Setari Cookie-uri

INCREDIBIL: Nici CEAI nu mai putem sa bem! Afla DE CE

Ceaiul a fost laudat de mii de ani pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, vracii si medicii antici utilizand infuziile de plante medicinale pentru tratarea multor boli, dar si in ritualurile de frumusete.

Unele ceaiuri contin chiar gudron de arbune – o substanta cancerigena. Gudronul se gaseste si in tigari.

Ce contin ambalajele ceaiurilor?

Ambalajele din plastic sau hartie ale ceaiurilor contin substante cancerigene puternice, de exemplu epiclorhidrin – care este de asemenea folosit si ca pesticid. Institutul National pentru Siguranta Ocupationala si a Sanatatii din SUA declara ca epiclorhidriul se gaseste atat in ambalajele ceaiurilor, cat si in ambalajul pentru cafea, filtru de apa sau chiar unele ambalaje pentru zahar.

Dr. Mercola declara: „Atunci cand epiclorhidrinul ia contact cu apa fierbinte pe care o folosim la ceai, acesta este hidrolizat la 3-MCPD, o substanta studiata in producerea cancerului la animale. 3-MCPD a fost de asemenea implicat in infertilitate si declarat cu efecte de scadere a imunitatii (imunosupresor).

Citește și:

De asemenea plasticul mai contine si alti produsi toxici care ajung in cana cu ceai, cum ar fi bisfenol A (BPA) si bisfenol S (BPS), care distrug echilibrul glandelor endocrine, ducand la dezechilibre hormonale, dar si la alte efecte nocive importante. Cititi mai multe despre efectele nocive ale toxinelor din plastic in articolul: Ce patesti daca bei apa din sticle de plastic.

Cum sa prepari un CEAI SANATOS?

In primul rand trebuie sa identifici care sunt firmele “bune” producatoare de ceai. Poti cauta firmele care produc ceai organic. Iti propunem sa ocolesti ceaiurile din comert “la plicuri”, chiar daca plantele medicinale sunt crescute biologic, tocmai din pricina chimicalelor continute in ambalaj. Foodbabe.com ne ofera cateva exemple de evitat – veti recunoaste si producatori care vand ceai si pe piata romaneasca si de la care cu siguranta ati procurat si voi!

Citește și:

Citeste continuarea in pagina urmatoare >>

Foto: ceai fierbinte @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.