Setari Cookie-uri

CAFEAUA: 8 beneficii ca sa te bucuri zi de zi

Pentru multe persoane, cafeaua este o bautura energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem de benefica pentru corpul uman. Previne imbatranirea prematura, cancerul, diabetul si depresia.

Sursa: Garbo.ro

De asemenea, blogul Dr. Oz mentioneaza cafeaua ca fiind un aliment al sanatatii, citand mai multe studii de specialitate. Acelasi articol al Dr. Oz mentioneaza faptul ca nu ar trebui sa adaugam alte ingrediente in cafea, de exemplu zahar, lapte sau grasimi saturate, pentru a ne asigura ca efectele acesteia asupra organismului sunt cele dorite.

8 beneficii ale cafelei pe care nu le stiai

1. Cafeaua este buna impotriva depresiei

Cafeaua stimuleaza santatea din mai multe puncte de vedere. Cei care isi incep diminetile cu o cafea se simt imediat mai proaspeti si gata pentru intreaga zi. S-a demonstrat de asemnea ca persoanele care consuma cafea regulat sunt mai putin predispuse la depresie. Totusi, nu trebuie sa beti mai mult de una-doua cafele pe zi. In cantitati foarte mari, cafeaua face rau.

2. Cafeaua ne ajuta sa ne mentinem o greutate ideala a corpului

Sa bei o cafea dupa o masa, este mai mult decat un obicei relaxant. Cand bei cafea dupa masa, corpul tau digera mai usuor alimentele ingerate. Cafeina stimuleaza stomacul si creste rata metabolica.

Citește și:

cafea

Foto: Shutetrstock.com; cafea, boabe de cafea, ceasca de cafea

3. La barbati, cafeaua stimuleaza fertilitatea

Cafeina are un efect pozitiv asupra calitatii spermei si creste semnificativ sansele de a a avea copii. Un studiu recenet realizata de catre Universitatea din Sao Paolo (Brazilia) arata ca barbatii care beau cafea regulat au o mai mare feritilitate decat cei care nu beau. Pentru ei sunt recomandate una, maxim 3 cafele pe zi!

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.