Setari Cookie-uri

RODIA - fructul dragostei - 14 beneficii extraordinare

Rodia, cunoscuta si sub denumirea de 'fructul dragostei' sau 'fructul vietii', este apreciata pentru proprietatile sale extraordinare. Inclusa la loc de cinste printre super alimente, rodia contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.

Sursa: Garbo

“Fiecare samanta de rodie care ajunge in stomacul tau este o samanta de viata pentru inima ta!” (Dr Syed Zair Hussain Rizvi)

rodie, suc de rodie

Foto Rodie, Seminte de rodie via Shutterstock

14 beneficii ale consumului de Rodie

  1. Rodia este unul din cele mai puternice fructe antioxidante, in compozia ei gasindu-se de trei ori mai multi antioxidanti decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii si a organismului.
  2. Este o sursa grozava de vitamine si minerale. Rodia contine vitamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, dar si minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.
  3. In acelasi timp, antioxidantii continuti de rodie impiedica aparitia procesului de imbatranire prematura. Prin urmare, rodia este recomandata chiar si in tratarea bolii Alzheimer.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.