Setari Cookie-uri

Urzicile sunt alimentul Postului Mare: Beneficii nemaipomenite pentru sanatate si alimentatie!

Odata cu venirea Primaverii ne bucuram fiindca la piata putem sa gasim si urzicile. Urzicile sunt folosite atat ca aliment, fiind foarte populare printre persoanele care tin Postul Pastelui cat si ca tratament naturist pentru diverse afectiuni.

Sursa: Garbo.ro

Atat Urzica mare (Urtica dioica) si Urzica mica (Urtica urens) sunt plante raspandite pe tot Globul si este intrebuintata in diverse moduri, inca din Antichitate.

  • Urzica contine protide formate dintr-un numar foarte mare de aminoacizi, substante de natura glucidica, amine, sterol, hormoni vegetali, enzime, cetone, ulei volatil, substante grase, acid formic si acetic, provitamina A, vitaminele B1, B2, C si K, acid pantothenic, acid folic, clorofila, beta-caroten, saruri de potasiu, calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfati, etc.

Recomandari - La ce sunt folosite urzicile

Utilizari ale urzicilor pentru uz intern:

Utilizam urzicile in alimentatie. La noi in tara sunt pregatite ca mancare cu usturoi sau ceapa si servite cu mamaliguta, dar urzicile au si actiune terapeutica recunoscuta.

Gama recomandarilor terapeutice ale Urzicilor este mare si variata. Ceaiul de urzici este cunoscut, de exemplu, pentru efectul sau diuretic-depurativ care se manifesta prin eliminarea acidului uric, a clorurilor si a ureei. Pe baza acestei actiuni este justificata utilizarea empirica in staze, edeme, guta, rheumatism si ca depurative al tesutului conjunctiv.

Citește și:

urzici, mancare de urzici

Foto: Shutterstock.com; macare de urzici; urzici

Urzicile tinere si proaspete stimuleaza pofta de mancare, iar continutul de secretina aseaza urzica in acelasi plan cu spanacul. Stimuland secretiile gastrice, intestinale si pancreatice, este justificata si utilizarea in insuficienta gastrointestinala si pancreatica. Prin continutul ridicat de clorofile, xantofile, fier si Vitamina C, accelereaza diviziunea celuleor sangvine, fiind recomandata in anemia cu deficit de hemoglobina si eritrocite.

Foto homepage: Shutterstock.com; urzici, urzica

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.