Delicios in salate, ciorbe, preparate si soothye-uri, macrisul reprezinta totodata o veritabila sursa de sanatate.
Ce este macrisul?
Macrisul este o planta ale carei frunze se consuma in diverse preparate, avand un gust usor acrisor. Macrisul poate fi folosit in salate, smoothye-uri, dar si la acrirea ciorbelor sau a altor preparate.
Macrisul – continut nutritional
Macrisul este o planta care, din pacate, este ignorata astazi, insa prezinta proprietati nutritive intense. Spre deosebire de celelalte legume, macrisul are o valore nutritionala foarte mare si contine o serie de substante active mai rar intalnite in alte vegetale.
Macrisul prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, fiind una din cele mai vechi plante consumate, reprezentand un aliment venerat de faraonii egipteni.
Macrisul este considerat aliment cu calorii negative, insa contine fibre, o cantitate insemnata de fier si vitamina C, acid folic, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si alti fitonutrienti.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Află totul despre mâncarea pentru câini: cum să o alegi ușor?
- Jupiter și Uranus se întâlnesc în cel mai rar eveniment astrologic al anului 2024, aducând transformări extrem de bruște
- Carmen Tănase a salăbit 10 kilograme în două luni cu ajutorul unei diete pentru diabetici!
Macrisul –beneficii pentru sanatate
Beneficiile macrisului: imbunatateste functiile glandei tiroide
Bogat in iod, macrisul este indicat in special in dieta romanilor – Romania fiind o tara cu zone endemice ale gusei tiroidiene, unde alimentele sunt sarace in iod. De asemenea, macrisul accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie.
Foto: beneficiile macrisului in salate @ Shutterstock.com