Setari Cookie-uri

VINETELE - "Merele Dragostei" - beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Vinetele sau patlagelele negre au strans zeci de legende de-a lungul a sutelor de ani, incitand prin forma si culoarea lor la superstitii, dar si la laude.

“Patlagelele negre” cum mai sunt numite, vinetele au fost cultivate in India cu 4000 de ani in urma, fiind apreciate pentru gustul si beneficiile lor. De asemenea, pentru efectele lor tonice asupra aparatului reproducator, mai sunt numite si “merele dragostei”.

beneficiile vinetelor

Vinetele – continut nutritional

Vinele au foarte putine calorii, o singura vanata abia ajunge la 20 de calorii – de aceea sunt recomandate adesea in diete, alaturi de alte legume .

Vinetele contin antioxidanti, nutrienti pentru creier, substante puternic antiinflamatorii, avand rol de a scadea usor temperatura corpului, de aceea sunt recomandate la persoanele care sufera de boli cardiovasculare sau pe canicula.

Vinetele contin vitamine din complexul B, dar si vitamina A, E, K si C. Vinetele mai contin si acid folic, potasiu, magneziu, cupru, triptofan, mangan, fibre si molibden.

Citește și:

Vinetele – beneficii pentru sanatate

Vinetele – prietenii inimii

Mai multe studii realizare pe animale au demonstrat beneficiile vinetelor asupra sistemului cardiovascular, efectele au aparut in timp scurt de la introducerea vinetelor in dieta acestora. De aici si concluziile ca vinetele ar avea aceleasi efecte pozitive in randul oamenilor, ca si al animalelor.

Foto: beneficiile vinetelor @ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.