Setari Cookie-uri

Terapia CranioSacrala - UIMITOAREA vindecare fizica si emotionala

Terapia craniosacrala este in zilele noastre la mare cautare, datorita multiplelor beneficii pe care le aduce procesul de eliberare somatoemotionala.

Dezvoltata intre anii 1975-1983 dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, terapia craniosacrala si-a aratat beneficiile inca de la primele sale aplicari.

Ce poti vindeca prin terapia CranioSacrala?

terapie craniosacrala Terapia craniosacrala ajuta in ameliorarea si vindecarea multiplelor afectiuni ale coloanei vertebrale, dar si a durerilor musculare, a migrenelor repetate, a starii de oboseala, a sechelelor postchirurgicale, a imunitatii scazute, a efectelor stresului de zi cu zi si asa mai departe.

Insa terapia craniosacrala nu vizeaza doar ameliorarea sau vindecarea unor disfunctii fizice, ci abordeaza si o latura personala ce tinteste eliberarea emotionala. Aceasta descarcare a energiilor negative acumulate de-a lungul timpului de pacient se numeste descarcare somatoemotionala si procesul terapeutic este personalizat, fiind diferit de la un om la altul.

Citește și:

Practic, o serie de tensiuni se acumuleaza in momente critice, de stres puternic psihic sau chirugical, de stres prin traumatism, de chin sau pozitii vizioase dezvoltate prin efectele unor emotii negative, ca sentimentul de neputinta, inferioritate, depresie etc. Terapeutul reuseste sa gaseasca, ghidat de discutiile cu pacientul sau de reactivitatea corpului acestuia – acele zone tensionate, incarcate energetic negativ. Adesea pacienul tinde sa reia pozitia vicioasa pe care o adopta in acele perioade negative, ale caror efecte se vad si acum. Terapia craniosacrala ajuta la eliberarea acestor zone negative sau de reactivitate invatata, redand libertatea corpului si senzatia de usurare sufleteasca.

Cui ii este adresata terapia craniosacrala?

Terapeutii sustin ca este adresata tuturor, de la nou-nascuti la femei insarcinate si adulti de varsta a treia.

Citește și:

De aceasta terapie se pot bucura atat persoanele care au probleme de sanatate, cat si celor sanatosi, care vor sa se relaxeze si sa scape de stresul zilnic.

Foto: terapie craniosacrala - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.