Setari Cookie-uri

Intepaturile de tantar: Cele mai bune 16 remedii naturiste

Intepaturile de tantar... aproape ca sunt inevitabile pe timpul verii. Iata 16 remedii naturiste extraordinare menite nu doar sa calmeze senzatia de mancarime cauzata de intepaturile de tantar, dar si sa le accelereze vindecarea!

Sursa: Garbo.ro

1. Inmoaie un pliculet de ceai verde natural si tine-l in frigider pentru a se raci. Faptul ca este rece va contribui la calmarea senzatiei de mancarime, in timp ce compusii activi din ceai vor ajuta la reducerea inflamatiei, taninii avand efect astringent.

2. Aloe vera este cunoscuta pentru efectele sale in calmarea si vindecarea diverselor probleme ale pielii. Gratie proprietatilor sale antiinflamatorii, poate calma mancarimea cauzata de intepaturile de tantari. Daca ai un gel natural pe baza de aloe vera, tine-l in frigider pana cand se raceste si aplica apoi pe intepaturi. Usureaza durerea aproape instant si va grabi vindecarea. Poti folosi totodata si sucul natural obtinut prin zdrobirea unei frunze mature de aloe vera si aplica ca atare.

3. Cuburile de gheata calmeaza durerea si senzatia de mancarime cauzata de intepaturile de tantari. Explicatia? Temperatura scazuta limiteaza distributia substantelor inflamatorii in jurul intepaturii si amorteste usor zona, controland procesul de umflare. Infasoara cateva cuburi de gheata intr-un carpa sau prosop curat. Aplica prosopul cu gheata deasupra intepaturile timp de 10-15 minute sau cat timp poti tolera gheata pe pielea ta.

Citește și:

4. Menta are si ea un efect de calmare a mancarimilor cauzate de intepaturile de tantar. Aplica pe intepaturi frunze proaspat zdrobite de menta sau chiar o pasta obtinuta din frunze de menta zdrobite.

5. Cu ajutorul unei comprese sterile, aplica pe intepaturile de tantari o solutie formata din apa si lapte (degresat) in cantitati egale. Aceasta solutie calmeaza iritatiile si senzatia de mancarime, dar previne totodata si umflarea zonei din jurul intepaturii.

6. Un alt remediu naturist popular este cel pe baza pe ceapa. Pune o felie proaspat taiata de ceapa peste locul afectat de intepatura de tantar si lasa sa actioneze timp de cateva minute. Dupa, spala bine zona cu apa.

7. Uleiurile esentiale pot reprezenta si ele o alegere potrivita atunci cand vine vorba de calmarea si vindecarea intepaturilor de tantar, uleiul esential de arbore de ceai numarandu-se printre cele mai eficiente din punct de vedere dermatologic. Uleiul de arbore de ceai are un puternic efect antiinflamator, impiedicand umflarea zonei respective, dar si senzatia de mancarime si durere. Are in acelasi timp si proprietati antibacteriene si antivirale, prevenind o posibila infectie cauzata de intepatura.

Citește și:

Foto homepage: Tratamente naturiste, Shutterstock

Foto int: Tratament intepatura tantari, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.