Setari Cookie-uri

Nutritionistii recomanda AFINELE: afla DE CE!

Afinele sunt fructe delicioase de munte, bogate in cel mai puternic atioxidant din natura, iar nutritionistii recomanda afinele – afla de ce!

Afinele – continut nutritional

Afinele sunt bogate in vitamine si minerale, precum: vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina PP, dar si in magneziu, sodiu, mangan, seleniu, zinc, fier etc.

Afinele mai contin in concentratie mare si cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul, o substanta mult mai activa decat vitamina C, cu efecte antitumorale, anticancerigene si de crestere a imunitatii. Resveratrolul combate stresul oxidativ si protejeaza ADN-ul celular.

beneficiile afinelor pentru sanatate

Afinele mai sunt bogate in fibre si in carbohidrati de buna calitate, putand fi consumate inclusiv de catre bolnavii care sufera de diabet. Carbohidratii de buna calitate se absorb lent in organism, mentinand glicemia constanta pe parcursul a mai multor ore, ceea ce protejeaza pancreasul endocrin.

Citeste si: Previn cancerul si slabesc: Beneficiile tamaduitoare ale afinelor

Citește și:

Beneficiile uimitoare ale AFINELOR pentru sanatate

Afinele sunt indicate a fi introduse in dieta zilnica, atata vreme cat acestea sunt pe piata si sunt ecologice. Cu alte cuvinte, ar trebui sa consumam afinele culese din natura, in sezonul lor. Atentie, afinele congelate isi pierd din proprietati.

Beneficiile afinelor: trateaza cistita si infectiile urinare

Suferinzii de cistita si infectii urinare joase trebuie sa consume in fiecare zi un pahar de suc de afine proaspat, pentru a trata infectiile urinare cu E. Coli ai alti agenti patogeni. Consumul de afine imbunatateste diureza, curata rinichii si dezinfecteaza tractul urinar.

Beneficiile afinelor: inhiba procesele de imbatranire

Afinele sunt bogate in antioxicanti si substante active care incetinesc procesele de imbatranire, mentinand energia organismului si inlaturand efectele toxice ale oxidantilor din organism. Daca locuiti in mediu cu radiatii mai mari, cum este mediul urban de exemplu, se recomanda sa consumati afine in sezonul lor.

Citește și:

Foto: beneficiile afinelor - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.