Afinele sunt fructe delicioase de munte, bogate in cel mai puternic atioxidant din natura, iar nutritionistii recomanda afinele – afla de ce!
Beneficiile afinelor: mentin sanatatea creierului
Afinele stimuleaza refacerea echilibrelor biochimice la nivel cerebral, tratand unele tulburari ca depresia, oboseala intensa, starile astenice sau nevrozele.
Beneficiile afinelor: scad colesterolul rau din sange
Afinele sunt bogate in substante care lupta impotriva aterosclerozei, scad colesterolul rau din sange si mobilizeaza grasimile din depozite, facilitand slabirea. Afinele se numara printre acele alimente recomandate celor care doresc sa slabeasca in zona abdomenului.
Alte beneficii ale afinelor:
- cresc imunitatea;
- imbunatatesc vederea;
- scad riscul de dezvoltare a cancerului;
- scad riscul bolilor cardiovasculare si al complicatiilor acestora;
- afinele ajuta in ameliorarea digestiei si combat constipatia;
- afinele stimuleaza functiile ficatului;
- afinele sunt recomandate in perioadele de suprasolicitare, crescand capacitatea de memorare si imbunatatind functiile creierului;
- afinele reduc oboseala, avand un intens efect energizant;
- afinele sunt adjuvante in diabet;
- cresc dorinta sexuala, atat la femei cat si la barbati;
- mentin sanatatea din interior a pielii.
Citeste si: Previn cancerul si slabesc: Beneficiile tamaduitoare ale afinelor
Foto: beneficiile sucului de afine - shutterstock.com