Setari Cookie-uri

SEMINTELE DE PIN: 16 motive puternice ca sa te indragostesti lulea de ele

Semintele de pin nu sunt doar delicioase, ci au si niste proprietati exceptionale si sunt pline de vitamine si minerale. Descopera care sunt beneficiile extraordinare ale acestor seminte atat de speciale:

Sursa articolului: Garbo.ro - Best Woman Website la Digital Divas 2014

Pe buna dreptate, semintele de pin erau folosite ca sursa de hrana de catre amerindieni si cei care locuiau in zona bazinului mediteranean inca de acum 10 000 de ani. Pe buna dreptate, semintele de pin au fost incluse in cadrul super alimentelor nutritive in cartea “100 best health foods”. Semintele de pin nu sunt doar delicioase, ci au si niste proprietati exceptionale si sunt pline de vitamine si minerale. Descopera care sunt beneficiile extraordinare ale acestor seminte atat de speciale:

Semintele de pin: Beneficiile si proprietatile semintelor de pin

Semintele de pin contin o cantitate semnificativa de acizi grasi, steroli si stanoli, compusi naturali ce ajuta la scaderea nivelului de “colesterol rau” din sange si la cresterea celui “bun”.

Citește și:

seminte de pin

Foto: Seminte de pin, Shutterstock

Semintele de pin contin acizi grasi polinesaturati omega 3 si omega 6 care protejeaza sanatatea cardiovasculara si care nu pot fi produsi de organism.

Semintele de pin sunt bogate in vitaminele E si K, vitamine ce au o influenta benefica asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K este responsabila pentru capacitatea sangelui de a se coagula, iar vitamina E ajuta la producerea celulelor rosii esentiale pentru transportul oxigenului in sange, avand totodata actiune antioxidanta.

In compozitia semintelor de pin regasim si minerale precum mangan si zinc. Manganul contribuie la mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce zincul intareste sistemul imunitar si faciliteaza procesul de vindecare a ranilor.

Semintele de pin contin vitamina A sub forma betacarotenului, vitamina extrem de importanta pentru sanatatea ochilor. De asemenea, semintele de pin contin si luteina, un antioxidant ce ajuta la mentinerea unei vederi optime si la prevenirea anumitor afectiuni oculare precum degenerarea maculara si cataracta.

Citește și:

Semintele de pin contin grasimi mononesaturate care protejeaza inima si au fost asociate cu un nivel scazut al colesterolului si totodata si cu un risc mai scazut al infarctului. In plus, mai contin si vitamina E, K, cupru, fier, mangan, ce contribuie toate la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

Acidul oleic continut de semintele de pin, un acid gras mononesaturat, ajuta la mentinerea in limite normale a colesteorului.

Semintele de pin abunda si in fier, un element nutritiv esential pentru functionarea propice a organismului si pentru multe procese si functii ale corpului. Fierul ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si circulator. In plus, cuprul continut de semintele de pin ajuta corpul sa absoarba mai mult fier.

Gratie continutului de vitamina C, semintele de pin ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Citește și:

Mai mult, semintele de pin contin si vitamina D care ajuta la dezvoltarea si protejarea sistemului osos.[...]

Citeste continuarea in acest articol: SEMINTELE DE PIN: 16 motive puternice ca sa te indragostesti lulea de ele

Te poti inscrie si tu la Suplimentul de Tratamente Naturiste by Garbo.ro

Foto homepage: Muguri de pin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.