Setari Cookie-uri

Top 4 remedii naturale impotriva bronsitei

Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gama variata de afectiuni: de la o simpla raceala, la infectii respiratorii acute sau inflamatii cauzate de alergii.

Comunicat de presa

Una dintre cele mai comune boli ale cailor aeriene, bronsita afecteaza traheea si plamanii, iar in multe cazuri este consecinta netratarii corespunzatoare si in timp util a unei simple raceli sau complicatiilor produse de virusurile gripei.

Desi poate fi cauzata de bacterii, dar si de virusuri precum: coronavirus, adenovirus sau rhinovirus, doar 10% din cazurile de bronsite necesita tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.

tratamente naturiste bronsita

Cum recunoastem bronsita de la primele semne?

Aceasta afectiune se manifesta in prima faza sub forma unei tuse seci, care apoi evolueaza la o tuse productiva. De regula, aceasta va fi mai intensa dimineata, urmand ca pe masura ce boala progreseaza, tusea sa se manifeste pe parcursul intregii zile si in special in timpul noptii. In functie de gravitatea infectiei, bronsita poate fi acuta, atunci cand are un debut subit si o durata scurta sau poate fi cronica. In acest caz, episoadele de tuse se manifesta in mod recurent si pe o durata mai lunga, chiar de 2 luni“, explica Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Citește și:

Alte semnale care indica instalarea acestei infectii, este durerea resimtita asemenea unei arsuri in piept, stare febrila (37-38 0C ) si greutate sau suierat in timpul respiratiei.

Cum putem trata bronsita in mod natural?

Ceaiul de lumanarica - un remediu cu traditie pentru afectiunile respiratorii, ceaiul de lumanarica este un ingredient comun folosit in prepararea siropurilor expectorante. Acesta contine un grup de substante denumite saponine, care ajuta la fludizarea si eliminarea secretiilor acumulate in urma infectiilor bronhice. Totodata, aceasta planta are si proprietati antiinflamatore si emoliente care calmeaza muscoasele. Sunt recomandate 3 cani de ceai pe zi, obtinut in urma unei infuzii de 10 minute.

Tratamente naturiste pentru bronsita - uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt – “Unul dintre cele mai frecvent utilizate terapii in tratarea bolilor respiratorii, bronsitelor, tusei convulsive, pleureziei, dar si pentru cazurile de gripa, raceala sau sinuzita.
Frunzele de eucalipt sunt o sursa benefica de antioxidanti naturali care ajuta la prevenirea infectiilor, iar uleiul de eucalipt stimuleaza decongestionarea nazala, combate infectiile prin efectele antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, domoleste febra datorita actiunii antifebrile si sudorifice si nu in ultimul rand ajuta la vindecarea tusei specifice bronsitei prin rolul expectorant, astringent si emolient“, explica Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Citește și:

Mai mult decat atat, acesta are efecte de tonifiere asupra corpului in cazuri de epuizare, oboseala cronica, migrene, dureri de cap sau astenie.

Tratamente naturiste pentru bronsita - uleiul de pin

Uleiul de pin – Datorita substantelor cu proprietati antibacteriene pe care le contine, uleiul de pin este adesea recomandat in tratarea problemelor respiratorii, a tusei, a faringitei si bronsitei. Acesta este un puternic expectorant ce stimuleaza eliminarea secretiilor depuse la nivelul tractului respirator si ajuta la eliberarea sinusurilor.

Tratament naturist pentru bronsita - ceaiul sau tinctura de lemn dulce

Lemnul dulce – preparatele obtinute din aceasta planta au un efect emolient si antiinflamator, ceea ce-l recomanda ca un remediu rapid si la indemana in cazul infectiilor respiratorii, in special cele in care se manifesta si tusea. Lemnul dulce are o actiune localizata, utila in cazurile de bronsita. Astfel, ajuta fluidificarea secretiilor traheo-bronsice si faringiene, dislocarea şi eliminarea mucusului blocat în piept, usurand astfel expectoratia.

Citește și:

Combinand actiunea naturala a uleiului de eucalipt cu radacina de lemn dulce si mentol, siropul de tuse Septusin reprezinta solutia naturista pentru tratamentul tusei datorita actiunii benefice in: afectiuni ale cailor respiratorii precum bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astmul bronsic sau pneumonii.

*Septusin este un produs natural Ropharma cu rol djuvant in tuse prin rolul de fluidifiant al secretiilor bronhice, bronhodilatator, secretolitic, bronholitic, mucolitic, expectorant, astfel ca imbunatateste starea generala prin actiunea sa calmanta asupra tusei.

Foto: tusea - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.