Setari Cookie-uri

Le stiai? 20 de intrebuintari SANATOASE ale uleiului de COCOS

Uleiul de cocos este deosebit de hranitor, cu proprietati unice in natura, fiind un excelent sustinator al sanatatii.

Daca vrei sa obtii ulei de cocos in casa, iti sugersam sa urmaresti clipul din acest articol: Beneficiile nucii de cocos pentru sanatate

Uleiul de cocos: beneficii pentru sanatate

1. Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a prepara termic alimentele, chiar si pentru prajit. Se pare ca structura sa este atat de stabila, incat nu se modifica nici la temperaturi inalte, pastrandu-si astfel proprietatile.
2. Uleiul de cocos se solidifica dupa cateva zile, cum vei observa dupa achizitionare, aceasta daca este natural 100%. Asadar uleiul de cocos devine solid si pote fi un excelent inlocuitor al untului. Desigur, aroma sa va fi mult mai discreta, insa... nu contine grasimi saturate, precum untul. Merita schimbul pentru sanatate.

intrebuintarile uleiului de cocos

Vezi ulei de cocos bio AICI

3. Ti-e pofta de ceva dulce? Amesteca ulei de cocos cu zahar brut sau miere si pudra de cacao. Ciocolata este gata! Poti adauga nuci sau lapte, dupa preferinte.
4. Accelereaza absorbtia vitaminelor si nutrientilor de care organismul nostru are nevoie. De aceea uleiul de cocos este indicat a se folosi in salate si alte preparate sanatoase. Favorizeaza inclusiv absorbtia calciului din alimente – cu conditia sa nu consumati paine sau fainoase sau orice produs din faina sau cereale (acestea inhiba absorbtia calciului in organism).
5. Uleiul de cocos este extraordinar atunci cand iti doresti sa prepari o placinta raw vegana. Ai incercat vreodata? Este delicioasa, iar uleiul de cocos te ajuta sa obtii o consistenta perfecta pentru foile de placinta.
6. Scade pofta de mancare sau... pofta in general. Mai exact daca sunteti pofticiosi sau obisnuiti sa mancati prea mult la o masa, incercati sa introduceti in meniu si salate cu ulei de nuca de cocos. Acesta pe de o parte scade pofta de mancare (de fapt regleaza apetitul), iar pe de alta parte accelereaza arderea grasimilor din organism.
7. Energizant natural – uleiul de cocos prezinta trigliceride cu lant mediu, ceea ce va va energiza mai mult decat o cana de cafea!
8. Te ajuta sa slabesti – uleiul de cocos accelereaza metabolismul in cazul persoanelor supraponderale, avand rol reglator in privinta greutatii. Daca te hotarasti sa urmezi o cura de slabire, neaparat introdu si uleiul de cocos in meniul tau.

Citește și:

beneficiile uleiului de cocos

Mai multe tipuri de produse din nucă de cocos

9. Ulcer sau gastrita? Uleiu de cocos este un adevarat pansament pentru stomacul tau, prevenind sau tratand gastrita si ajutand in vindecarea ulcerului.
10. Scade colesterolul – bogat in acizi grasi omega si in grasimi mono-nesaturate, uleiul de cocos scade colesterolul “rau” din sange si protejeaza sistemul cardiovascular.
11. Regleaza secretia unor hormoni: cel mai mult se bucura de pe urma unui consum regulat de ulei de cocos glandele tiroida si suprarenala! Asadar, daca ai risc sau chiar suferi de tulburari ale acestor glande, iti sugeram sa consumi ulei de cocos.
12. Imbunatateste memoria: este bogat in vitamine din complexul B – “vitaminele creierului” fiind indicat in mentinerea sanatatii creierului, dar si pentru imbunatatirea memoriei.
13. Trateaza candidoza orala. Daca ai limba albicioasa, incarcata si un miros neplacut al respiratiei, este posibil sa suferi de candidoza orala. Un diagnostic ti-l poate da medicul stomatolog. In acest caz poti consuma ulei de cocos, care prezinta puternice efecte antifungice si te ajuta sa tratezi candidoza.
14. Creste imunitatea – uleiul de cocos este bogat in acid lauric, care prezinta puternice proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale (de aici si efectul de tratament impotriva candidozei orale). Astfel ca acest ulei ne ajuta sa tinem racelile departe, dar si alte boli, stimuland functiile sistemului imunitar.

Citește și:

Ulei de cocos: uz cosmetic

15. Inlatura punctele negre – seara, dupa curatarea corecta a tenului si dupa dus (trebuie sa spalati fata cu apa calda), tamponati tenul cu ulei de cocos. Este necesar sa faceti acest lucru dupa dus, pentru ca porii sunt deschisi si uleiul de cocos poate actiona. Lasati-l sa actioneze peste noapte, iar dimineata clatiti tenul. Nu va faceti griji ca ar ingrasa tenul, pentru ca veti fi surprinsi sa descoperiti dimineata ca fata voastra este fina, insa deloc lucioasa. Pielea va absorbi “avida”acest ulei nutritiv. Merita sa incercati.
16. Combate matreata – folositi 200 ml de ulei de cocos in care adaugati 20 ml de vitamina A uleioasa (de la farmacie), spargeti 30 de capsule de vitamina E uleioasa si mai adaugati 100 ml ulei de ricin si zeama de la o jumatate de lamaie. Amestecati bine si depozitati intr-un recipient spray inchis la culoare. Pulverizati apoi pe scalp inainte de spalare, masati intens 3-5 minute, apoi lasati sa actioneze o ora.

Citește și:

Rezultatele? Accelereaza cresterea parului, indeseste si ingroasa parul, inlatura matreata si micozele scalpului, elimina senzatia de mancarime si trateaza pana si pediculoza! Nu uita sa samponezi de cate ori este nevoie, pana simti parul curat dupa utilizarea mastii.

Vezi aici mai multe tipuri de ulei de cocos

17. Trateaza herpesul – maseaza herpesul cu ulei de cocos – aviz proprietatilor sale antivirale. Durerile si disconfortul dispar, iar herpesul se vindeca mai repede.
18. Intinereste pielea, previne vergeturile si combate ciupercile cutanate – pune un sfert de cantitate in sticla cu gel de dus. Chiar daca nu te vei mai bucura de foarte multa spuma, pielea ta iti va spune “multumesc” cu fiecare spalare. Efectele sunt deja vizibile dupa numai 2 saptamani.
19. Demachiant natural – tamponeaza bine fata cu ulei de cocos extravirgin si asteapta jumatate de ora. Curata apoi cu dischete demachiante si vei observa cum machiajul este inlaturat in totalitate, iar in numai cateva saptamani tenul tau devine mai tanar si mai luminos.
20. Imbunatateste starea venelor varicoase – maseaza dupa fiecare dus picioarele cu ulei de cocos, folosind numai miscari dinspre glezna spre genunchi si niciodata invers. Vei observa cum starea venelor afectate de varice se imbunatateste.

Citește și:

Foto: cocos si ulei, salata - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.