Setari Cookie-uri

Arz-o focu' de GASTRITA: 5 remedii naturale eficiente

Stiti momentul ala cand salivezi la un mar, il iei de pe raft pe cel mai rosu dintre ele, il speli, musti cu pofta din el si apoi simti cum iti ia foc tot stomacul? Atunci se numeste ca ai gastrita sau poate este vorba despre un inceput de gastrita. Suntem multi aceia care ne confruntam cu aceasta problema de santate, iar gastrita pare sa ne ia mereu si mereu prin surprindere: arsuri, crampe, senzatie de voma, gaze intestinale, indigestie…

Sursa: Garbo.ro

De multe ori, gastrita ne perturba activitatile de fiecare zi, starea de optimism si energia vitala, sau disponibilitatea de a face miscare. Dar cum sa-i venim de hac? Cu siguranta fiecare cunoaste un remediu pentru gastrita, ceva ce ii face bine.

Acestea sunt insa cele mai cunoscute si eficiente remedii naturale. Voi pe care le-ati incercat si ce va face sa va reveniti la viata?

1. Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel nu ar trebui sa iti lipseasca din casa, fiind atat de bun in tratarea multor afectiuni, cat si pentru a savura o bautura placuta si sanatoasa. In tratarea gastritei, ceaiul de musetel este de ajutor.
Uleiurile sale esentiale netezesc peretii intestinelor ajutandu-te sa calmezi durerile si arsurile si sa elimini gazele intestinale.

musetel, ceai de musetel

Foto: Shutterstock.com; musetel, ceai de musetel

Cel mai bine este sa prepari ceaiul de musetel ca infuzie, pentru ca prin fierbere, componentele sale active sunt distruse.

Citește și:

2. Ghimbirul

ghimbir, ceai de ghimbir

Foto: Shutterstock.com; ghimbir, ceai

Ghimbirul are proprietati anti-inflamatoare si anti-bacteriene si este eficient si in tratarea gastritei. Reduce inflamatia si trateaza infectia, diminuaindu-i efectele. Adauga o lingurita de radacina de ghimbir proaspat taiat in bucatele. Acopera pentru 10 minute. Bea aceasta infuzie de 2-3 ori pe zi, timp de o saptamana.
Poti de asemenea sa amesteci o lingurita de miere cu o lingurita de suc de ghimber si sa iei acest amestec inainte de masa, timp de o saptamana.

O alta metoda este aceea de a mesteca mici bucatele de radacina de ghimbir ca sa atenuezi simptomele gastritei.

3. Iaurtul

Iaurtul este cunoscut pentru efectele sale benefice. Probioticele pe care le contine iaurtul sunt bune si pentru tratarea gastritei. Consumul de iaurt te ajuta de asemenea sa iti intaresti sistemul imunitar si astfel poti lupta mai eficient impotriva oricarei boli. In cazul gastritei incearca cu 2-3 cani de iaurt pe zi, oana in momentul cand te simti mai bine si iti recapeti echilibrul digestiv.

Citește și:

iaurt

Foto: Shutterstock.com; iaurt, miere

De asemenea, o alta idee buna ar fi sa amesteci iaurtul cu banana si miere si sa consumi acest amestec de 2-3 ori pe zi. Este foarte sanatos si gustos si iti ajuta stomacul![...] Citeste continuarea aici...

Foto homepage: Shuttestock.com; gastrita, arsuri, durere


Iti mai recomandam si:

Dureri si arsuri la stomac sau sindrom dispeptic? Cum te tratezi

Alimente-Medicament pentru STOMAC

18 Tratamente naturiste care te scapa de gastrita

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.