Setari Cookie-uri

Cum sa tratezi raceala si gripa fara medicamente

Exista un proverb vechi care spune ca “o raceala netratata dureaza o saptamana, pe cand o raceala tratata dureaza numai sapte zile”. Concluzia? Uneori este bine sa nu ne aventuram in a lua pastile, caci ritmul vindecarii poate fi acelasi cu sau fara tratament.

Cam asa stau lucrurile si in cazul racelilor sezoniere, comune, fara complicatii, care se manifesta doar printr-o stare generala de rau, cu curgerea naslui si febra usoara, pana in 39, insotita adesea de frison. Apoi urmeaza faza de tuse productiva, urmata de faza de tuse seaca si gata, raceala a trecut definitiv. Mai este posibil ca unele raceli sa asocieze si durere in gat, dar daca durerea cedeaza in 2-3 zile, nu este cazul sa luati antibiotic, cum sunt multe persoane tentate sa se trateze la primul “rosu in gat”.

Atat la adulti, cat si la copii, raceala se manifesta asemanator si de multe ori tratamentele naturiste sunt la fel de eficiente ca cele alopate, insa deloc toxice.

Gripa prezinta manifestari asemanatoare racelii, dar mai intense, la care se adauga dureri in muschi si o stare generala de rau mai puternica. De asemenea tusea dureaza mai mult, uneori poate dura chiar pana la 6 saptamani. Pot sa apara pusee de tuse, destul de neplacute pentru pacienti. Uneori se poate complica cu conjunctiita virala, moment in care trebuie sa va prezentati de urgenta la medic.

Citește și:

tratamente naturiste raceala si gripa

Insa atunci cand nu exista complicatii, cand pacientul nu este copil mic (risc de convulsii la febra inalta si complicare cu otita) sau batran tarat (risc de pneumonie sau complicatii grave pana la deces), gripa si raceala pot fi tratate naturist. Iata cum sa tratezi raceala si gripa fara medicamente.

Cum sa tratezi raceala si gripa fara medicamente

Tratamente naturiste raceala si gripa: inca de la primele semne

Cum apar primele semne de raceala: stare usoara de disconfort, senztie ciudata in gat si scurgeri nazale – se incepe aportul hidric. Se vor bea din ora in ora cani cu ceaiuri fierbinti, indulcite cu miere si acrite cu multa lamaie, care contine vitamina C. Ceaiurile fierbinti “spala” gatul si va feresc de inflamatia amigdalelor, temperatura inalta a ceaiurilor dezinfeteaza (“pasteurizeaza”) si totodata joaca rol antiinflamator local, iar vitamina C creste imunitatea mucoaselor. Pe de alta parte, un organism hidratat este mult mai puternic decat unul deshidratat.

Citește și:

Tot in aceasta perioada este indicat sa mancati cat mai sanatos, supe, ciorbe, salate de cruditati, oua, branza, lactate. Evitati prajelile, preparatele grele si carnea tocata, mezelurile – digestia acestora va consuma prea mula energie, energie pe care ar trebui sa o folositi pentru sustinerea sistemului imunitar.

Faceti o baie lunga si fierbinte, temperatura inalta creste imunitatea organismului. Nu este de mirare ca asiaticii considera baile lor fierbinti si traditionale ca fiind terapeutice. Putatei folosi in apa saruri si alge, ulei esential de eucalipt.

Tratamente naturiste pentru raceala si gripa: frectiile

Daca simtiti dureri musculare, daca faceti febra, deja puteti folosi frectiile cu carmol si compresele cu apa rece. Masati corpul cu carmol, abdomenul, spatele si picioarele, bratele si gatul, apoi imbracati-va gros si stati sub patura pana transpirati abundent. Repetati de mai multe ori acest tratament pana va simtiti usor revigorati. In tot acest timp, beti multe lichide pentru a nu va deshidrata rin transpiratie.

Citește și:

De asemenea baia la picioare cu apa fierbinte si otet poate fi de ajutor. Puneti intr-un lighean apa fierbinte cu otet (o treime otet) si lasati picioarele la inmuiat pana ce apa se raceste. Apoi dormiti.

Daca febra este mare, udati un prosop cu apa rece si stergeti coprul cu acesta. Febra scade usor, insa frisonul este obisnuit duca aceasta metoda. In frison puteti folosi frectiile.

Tratamente naturiste pentru raceala si gripa: usturoiul

Imediat cum va revine pofta de macare, consumati mult usturoi, cu salata si gratar.

De asemenea daca simtiti ca incepe sa va doara in gat, puteti consuma fie ceaiuri fierbinti, fie tuica fiarta cu cateva boabe de piper.

Tratamente naturiste pentru raceal si gripa: sucul de ridiche

Atunci cand apare tusea, este recomandat sa faceti un sirop natural in casa care sa combata tusea. Aveti nevoie de o ridiche neagra pe care o eti rade i straturi, dupa fiecare strat, puneti miere. Lasati la temperatura camerei sa se formeze un suc. Acest suc pe care il lasa riicha este excelent atat in combaterea tusei seci, cat si a tusei prodictive.

Citește și:

Cititi si: Tratamente naturiste DOVEDITE pentru tuse

Foto: tratamente naturiste, usturoi - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.