Setari Cookie-uri

Seva de MESTEACAN: un extraordinar PANACEU natural

Seva de mesteacan se recolteaza in lunile de primavara, avand numeroase beneficii asupra organismului.

Mesteacanul este un copac originar din Siberia, insa creste si pe meleagurile noastre, in zona de deal si campie. Primavara, cand mesteacanul revine la viata, poate fi recoltata seva acestuia si consumata proaspata. Daca nu va este la indemana sa recoltati seva de mesteacan, atunci puteti achizitiona din magazinele de specialitate aceasta bautura miraculoasa.

Ce este seva de mesteacan?

Asa cum ii spune si numele, este acea seva, acel lichid care circula prin sistemul circulator al copacului, oferindu-i mesteacanului nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui si a se inmulti. Seva este formata din apa, din substante extrase din pamant prin intermediul radacinii copacului, dar si din substante specifice mesteacanului, secretate de copac sau rezultate din metabolismul acestuia, ceea ce face ca aceasta seva sa aiba proprietati unice.

Citește și:

seva de mesteacan recoltare

Cum obtinem seva de mesteacan?

Seva de mesteacan o putem recolta chiar noi in lunile de primavara sau o putem cumpara de la magazinele de specialitate.

Daca va hotarati sa recoltati chiar voi seva, iata cum trebuie sa procedati. In lunile de primavara taiati o ramura riguroasa, dar tanara sau pur si simplu faceti o gaura adanca de 8-10 cm in copac. Gaura o puteti face cu o bormasina de exemplu. Adaptati un furtun potrivit ca sectiune, folosind plastelina pentu fixare. Recoltati cel mult 1,5 litri de seva intr-un borcan de sticla. Daca veti recolta mai mult riscati sa puneti in pericol sanatatea sau chiar viata copacului. Recoltarile se pot face saptamanal.

Imediat cum ati terminat de recoltat acoperiti gaura sau taietura facuta cu ceara pentru a “sigila” rana copacului. In felul acesta mesteacanul isi poate mentine sanatatea.

Citește și:

Seva de mesteacan – beneficii pentru sanatate

Seva de mesteacan lupta impotriva cancerului

“Incriminat” pentru efectele puternic anticancerigene este acidul betulinic continut in seva de mesteacan. Studiile de specialitate au aratat ca mesteacanul previne aparitia multor forme de cancer si amelioreaza simptomele altor maladii canceroase. Cele mai bune rezultate ale actiunii sevei de mesteacan au fost inregistrate pentru cancerul de san, cancerul ovarian si cel pulmonar.

Seva de mesteacan alunga oboseala si astenia

Nu degeaba natura ne-a oferit seva de mesteacan primavara, tocmai cand suferim de astenia specifica sezonului. Seva de mesteacan este un adevarat tonic cerebral, dar si fizic, alungand astenia dupa numai cateva zile de consum.

Adultii vor consuma 20 ml seva de mesteacan de doua ori pe zi, iar copiii mari cate 1 ml seva de mesteacan de doua ori pe zi.

Citește și:

seva de mesteacan beneficii

Seva de mesteacan trateaza psoriazisul

Se aplica cataplasme cu seva de mesteacan peste leziunile psoriazice si se lasa sa actioneze ore, pana ce cataplasma devine uscata. Se clateste cu apa calda si nu se sterge cu prosopul.

Seva de mesteacan – utila in curele de slabire

Seva de mesteacan accelereaza metabolismul si are efect detoxifiant, fiind indicata in curele de slabire.

Seva de mesteacan – protector hepatic

Pentru ficat seva de mesteacan este o adevarata minune. Contine substante hranitoare si detoxifiante, astfel ca seva de mesteacan este indicata in diverse afectiuni hepatice:

  • Steatoza hepatica;
  • Hepatita B;
  • Hepatita C;
  • Hepatite toxice;
  • Hidatidoza hepatica;
  • Fibroza hepatica etc.

Alte indicatii ale sevei de mesteacan:

  • Amelioreaza durerile reumatismale daca este aplicata local, prin comprese, la nivelul articulatiilor afectate;
  • Previne caderea parului – se aplica seva de mesteacan la radacina, la nivelul scalpului si se lasa sa actioneze o ora, apoi se spala parul ca de obicei. Se repeta tratamentul de 2 ori pe saptamana.
  • Consumata cu regularitate (o jumatate de ceasca pe zi), alaturi de 2 litri de apa oligominerala decarbogazificata, seva de mesteacan contribuie la prevenirea si tratarea pietrelor si nisipului la rinichi;
  • Seva de mesteacan previne si trateaza cistita acuta. In cazul cistitelor recurente este indicat sa cereti sfatul medicului;
  • Creste imunitatea, atat la adulti, cat si la copii;
  • Seva de mesteacan imbunatateste activitatea cerebrala, fiind indicata in perioadele de suprasolicitare intelectuala, in perioada examenelor;
  • Seva de mesteacan ajuta in ameliorarea simptomelor gutei;
  • Seva de mesteacan usuca negii si vindeca acneea (folosita local si zilnic, pe pielea bine curatata);

Va recomandam sa cititi si: Branca Ursului sau Planta Dragostei - un miracol medicinal

Citește și:

Foto: seva recoltare, seva de copac - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.