Setari Cookie-uri

Caisele, fructele cu ENERGIA SOARELUI: Afla 5 BENEFICII extraordinare pentru organismul uman ale caiselor!

In nuante de galben si portocaliu, caisele au strans in ele energia soarelui de iunie pentru a ne furniza sanatate si buna - dispozitie. Caisele sunt fructe cu foarte multi nutrienti, foarte bogate in vitamina B, zaharuri, potasiu si caroten.

Sursa: Garbo.ro

POVESTEA CAISELOR

Se spune ca demult, in vremuri indepartate, Zeul Soare se intrupa uneori in fiu de print si facea calatorii pe Pamant, pentru a insufleti natura. S-a intalnit cu un promisor delicat care suspina trist, in mijlocul unei poienite.

Toate florile din jurul lor incercau sa il incurajeze cu miresmele lor, sa il convinga sa nu mai fie trist. Chiar si asa, pomisorul plangea pentru ca se simtea singur...

Iar cand printul s-a apropiat, de-o data pomisorul s-a luminat si a inceput sa zambeasca simtind ca aceasta persoana era cea pe care o asteptase toata viata. L-a imbratisat pe Printul Soare cu lacrimi de bucurie. Soarele, induiosat de primirea calduroasa a pomisorului cu frunze de un verde proaspat i-a spus ca ii va lasa pentru totdeauna o parte din energia sa, ca sa ii tina companie.

Aceasta energie calda, placuta si prietenoasa se intrupeaza in fructele de cais la fiecare inceput de vara, ca un simbol al prieteniei dintre Soare si pomisorul sensibil din mijlocul poienitei.

Citește și:

Iata de ce, ori de cate ori ne infruptam din caise, simtim energia benefica a prieteniei si multa caldura. In termeni stiintifici insa, acest gust savuros si culoarea lor aurie se traduce prin numeroase beneficii pentru organismul uman. Iata de ce, atunci cand le consumam, caisele ne dau atat de multa energie si pofta de viata.

caise, soare, beneficii caise

Foto: Shutterstock.com; caise; raze de soare

Foto homepage: caise

  • In mod particular, caisele contin un zahar particular care se numeste sorbitol. Prin compozitia lor, caisele furnizeaza energie, contribuie la echilibrul sistemului nervos si la vitalitatea celulelor corpului uman. Se recomanda persoanelor care sufera de depresie sau stari de anxietate si este eficace in cazurile de anemie.

5 beneficii extraordinare pentru organism ale caiselor

1. Caisele fac bine vederii

Foarte multe studii de specialitate au artat ca aceste fructe ajuta foarte tare sanatatii ochilor. Consumul a 2-3 caise pe zi ajuta la preventia multor probleme ale ochilor. Vitamina A, carotenul si luteina pe care le contin caisele sunt ingredienetele active care ne ajuta vederea.

Citește și:

2. Caisele sunt o sursa de antioxidanti

Caisele sunt de asemenea o sursa excelenta de antioxidanti. Corpul are nevoie de aceste substante pentru a-si imbunatati functionarea. Cu cat mai multi antioxidanti in corp, cu atat mai usor corpul elimina toxinele. Astfel, caisele ajuta la intarirea sistemului imunitar si conduce la imbunatatirea sanatatii corpului tau.[...] Citeste continuarea pe Garbo

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.