Setari Cookie-uri

Laptele GALBEN: aceasta bautura iti poate schimba viata

Laptele GALBEN este o bautura care se prepara in casa si contine antioxidanti unici, substante tonice organice si vitamine de care cu totii avem nevoie.

De ce sa consumi in fiecare zi LAPTELE GALBEN?

Aceasta bautura contine tumeric, condiment cunoscut ca avand peste 580 de beneficii pentru sanatatea noastra. Bogat in curcuma, un antioxidant puternic, unic in natura, efectele stimulatoare si antioxidante ale turmericului devin aproape de neegalat. Alaturi de curcuma, resveratrolul poate fi considerat un antioxidant puternic de care avem cu totii nevoie (se gaseste in alimentele care pateaza mov, cum ar fi fructele de padure, strugurii negri, malinele etc.).

lapte galben

Tumericul este un puternic detoxifiant hepatic, ajuta in stimularea functiilor inimii, regleaza tensiunea arteriala, echilibreaza sistemul imunitar si detoxifica colonul.

In medicina ayurvedica, cercetatorii estimeaza ca acest condiment a fost folosit de mii de ani pentru a trata diverse afectiuni. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei sau a simptomelor din astm. Laptele galben despre care vom vorbi astazi asigura acest efect.

Citește și:

GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre curcuma ca ar fi chiar "cea mai importanta planta a lumii".

Laptele Galben contine de asemenea doua tipuri de lapte sau un alt ingredient in care se va dilua pasta de turmeric, astfel ca la beneficiile enumerate mai sus se adauga si cele aduse de restul ingredientelor, unele dintre acestea ramanand la alegerea dumneavoastra. Cu cat variati mai mult, cu atat va bucurati de beneficii

diferite si complete.

Cum preparam pasta de turmeric

In clipul din finalul articolului puteti observa live cum Dr. Aljan Khalsa prepara laptele galben, incepand cu obtinerea pastei de turmeric.

Citește și:

lapte galben

La foc mediu puneti la incalzit o jumatate de cana cu apa. Cum a inceput sa se incalzeasca, adaugati 3 lingurite cu varf de turmeric si amestecati des cu un instrument de lemn. Mai adaugati apa daca este nevoie, astfel incat pudra de turmeric se deshidrateaza rapid. Lasati pe foc 5-10 minute, pana ce obtineti o pasta omogena de consistenta medie.

Luati de pe foc si depozitati pasta de turmeric intr-un recipient de sticla, pe care il puneti apoi la frigider.

Din aceasta pasta veti folosi in fiecare zi cate o lingurita pentru a prepara laptele galben. Aceasta bautura poate fi consumata si de catre copii.

Cum preparam laptele galben

Este destul de simplu: puneti o lungurita de pasta de turmeric in lapte de orice fel, in sucuri de fructe, in ceai sau chiar in iaurt. Ideal este sa consumati o lingurita din pasta preparata in fiecare zi.

lapte galben

Reteta sugerata de specialisti:

Citește și:
  • Folositi lapte de cocos, lapte de ovaz, lapte de vaca, de capra etc. Incercati sa variati;
  • Puneti si o jumatate de lingurita de ulei presat la rece (de susan, de cocos, de rapita etc.)
  • Adaugati o lingurita de miere, pentru gust.

In functie de ingredientele variabile (cele pe care le alegeti dumneavoastra) ale laptelui galben, va puteti bucura de beneficii diverse asupra organismului, imbunatatind starea de sanatate atat a dumneavoastra, cat si a intregii familii.

Foto: pasta, suc, suc la borcan - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.