Setari Cookie-uri

10 Alimente care SCAD riscul de CANCER la san

Fiecare dintre noi simte un fior rece cand aude despre aceasta maladie. In zilele noastre cancerul la san poate fi vindecat daca este depistat precoce, de aceea este recomandata ecografia mamara realizata periodic sau chiar mamografia la femeile in varste, aflate la risc.

Trebuie sa stiti ca si barbatii pot fi afectati de cancerul mamar, pentru ca glanda mamara exista si la acestia, chiar daca in dimensiuni mult mai mici. Insa tesut mamar prezinta si barbatii, tesut care poate fi afectat de cancer. La barbati, cancrul mamar este adesea mult mai agresiv decat in cazul femeilor, iar specialistii atribuie un risc crescut barbatilor care prezinta ginecomastie (“sanii mariti”).

Anticonceptionalele pot creste riscul de cancer la san, desi s-au dovedit protective fata de cancerul uterin.

alimente care te protejeaza de cancer la san

Va propunem sa descoperiti 10 alimente care va protejeaza sanatatea sanilor:

Alimente care previn cancerul mamar: Morcovii

Betacarotenul se gaseste din belsug in matricea nutritionala a morcovilor, fiind precursorul vitaminei A, o vitamina cunoscuta ca avand efecte anticancerigene. Sunt studii care atesta faptul ca femeile care consuma morcovi proaspeti de 3-4 ori pe saptamana sunt cu 17% mai protejate impotriva cancerului la san fata de femeile care nu au obiceiul de a consuma morcovi proaspeti.

Citește și:

Morcovii pot fi consumati in gustari simple, de exemplu morcov cu mar - reprezenta o gustare energizanta de dupa-amiaza. Morcovii pot fi rasi si in salate sau folositi in smoothie-uri.

Alimente care previn cancerul mamar: Nucile

Nucile sunt bogate in vitamine din complexul B, in proteine vegetale, dar si in acizi grasi mono-nesaturati si omega-3, acestia din urma fiind considerati ca avand multiple roluri benefice in organism. Acizii grasi omega protejeaza ADN-ul de agresiunile stresului oxidativ si totodata inlesnesc unele procese celulare.

Consumati saptamanal nuci. Gasiti mai multe informatii despre beneficiile nucilor in acest articol.

Alimente care previn cancerul mamar: Piersicile

Piersicile contin antioxidanti, flavonoide si fitonutrienti care protejeaza sanul, dar si alte organe de cancer.

Alimente care previn cancerul mamar: Pestele

Pestele, in special somonul salbatic reprezinta poate cea mai importanta sursa de acizi grasi omega 3 si omega 6, acizi grasi cu importante efecte anticancerigene la nivelul organismului. Tot acesti acizi grasi sunt recunoscuti pentru reducerea inflamatiei in organism, dar si pentru scaderea riscului de afectare a ADN-ului celular.

Citește și:

Cosumul de peste ajuta in scaderea stresului oxidativ, in mentinerea functiilor sistemului nervos, dar si in scaderea colesterolului rau din sange, protejand astfel sistemul cardio-vascular.

Alimente care previn cancerul mamar: fructele de padure

Bogate in viatmina C si resveratrol – cel mai puternic antioxidant care exista in natura – fructele de padure devin pioni foarte importanti in lupta contra cancerului. Consumul de fructe de padure ajuta in scaderea riscului pentru orice tip de cancer, scazand efectele stresului oxidativ in organism si ajutand in refacerea capacitatii de regenerare a organismului.

alimente care te protejeaza de cancer la san

Alimente care previn cancerul mamar: scortisoara, cuisoarele

Aceste condimente au puternice efecte antioxidante si tonice celulare, stimuland functiile normale ale celulelor, detoxifiind organismul si curatand sangele. Scad colesterolul rau si mentin buna functionare a celulelor, printre beneficiile lor fiind cunoscut si rolul de prevenrire a cancerului de san.

Citește și:

Alimente care previn cancerul mamar: rosiile

Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant care opreste cresterea tumorilor si inhiba aparitia celulelor canceroase. Rosiile sunt usor de introdus in dieta noastra, sunt gustoase si sanatoase. In sezonul rece putem adauga in preparate suc de rosii, astfel incat sa nu ne lipsim din dieta noastra de acest aliment.

alimente care te protejeaza de cancer la san

Alimente care previn cancerul mamar: usturoiul

Pentru cei care nu prezinta intoleranta la acest aliment, usturoiul poate face minuni pentru sanatate. Aceasta afirmatie ar fi usor de demonstrat de catre cei care consuma usturoi aproape zilnic. Usturoiul prezinta proprietati anticanceroase, antiinflamatorii, analgezice, antioxidante, vermifuce, antifebrile, fiind un adevarat apanaceu natural.

Puteti consuma seara usturoi, in preparate cu sosuri, cu carne sau chiar supe care contin printre ingrediente si usturoi.

Citește și:

Alimente care previn cancerul mamar: semintele de in

Semintele de in sunt cunoscute ca avand puternice proprietati anticancerigene. Sunt insa protejate de o capsula fibroasa foarte rezistenta pe care organismul nostru nu o poate digera, de aceea se recomanda ca intai sa macinati la rasnita semintele de in, apoi sa le adaugati in preparate. Doar asa va puteti bucura de beneficiile acestora asupra sanatatii.

Va recomandam sa cititi si articolul: beneficiile semintelor de in

Alimente care previn cancerul mamar: legumele verzi

Toate legumele verzi protejeaza impotriva cancerului de san: varza, broccoli, spanacul, patrunjelul, busuiocul, cimbrul, salata verde, gulia etc. Gasiti solutii pentru a consuma legume la fiecare masa si va veti bucura de o sanatate de fier.

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.