Setari Cookie-uri

5 Ierburi care te scapa de CHISTURI OVARIENE

Cauza exacta a aparitiei chisturilor ovariene nu este pe deplin cunoscuta, insa majoritatea specialistilor incrimineaza un dezechilibru hormonal.

Sunt situatii cand chisturile se resorb de la sine, pe cand la alte femei trebuie intervenit fie prin tratament naturist sau medicamentos, fie chiar chirurgical.

De cele mai multe ori chistul ovarian este descoperit intamplator la o ecografie abdominala joasa de rutina sau la palpare de catre medicul specialist.

tratamente naturiste chisturi ovariene Rareori chistul ovarian este simptomatic, manifestarile prezentei acestuia fiind date fie de apasarea pe alte organe, fie de spargerea lui. Adesea manifestarile apar in cazul chisturilor ovariene de mari dimensiuni.

Simptome ale chisturilor ovariene:

  • Dureri in abdomenul inferior, fie in partea dreapta, fie in partea stanga;
  • Dureri puternice la menstruatie sau la ovulatie in zona unuia dintre ovare;
  • Tulburari menstruale;
  • Dureri menstruale si sindrom premenstrual;
  • Uneori femeia poate resimti simptome asemanatoare sarcinii;
  • Tulburari ale rinichilor, cand chistul apasa pe ureter etc.

Cititi mai multe informatii despre simptomele date de chistul ovarian in articolul Chisturile ovariene - 6 semne si simptome pe care trebuie sa le cunosti

Citește și:

Atentie! Chisturile ovariene mari au indicatie de tratament chirurgical pentru ca se pot sparge – situatie ce reprezinta o URGENTA medicala! Este indicat sa evitati sporturile violente si exercitiile fizice care antreneaza abdomenul atunci cand aveti un chist ovarian mare.

Plante medicinale care trateaza CHISTUL OVARIAN

Inainte de toate trebuie sa lamurim cititorii ca in acest articol ne referim cu precadere la chisturile ovariene si nu la sindromul ovarelor polichistice, acesta din urma reprezentand o patologie aparte.

Ierburi pentru chisturile ovariene: Mielareaua (Vitex Agnus Castus)

Acest remediu naturist este folosit pentru reducerea chisturilor ovariene provocate in special de variatii hormonale. Pentru nevoi terapeutice se recolteaza frunzele acestei plante si se pot face infuzii sau tinctura din acestea.

Citește și:

Sub forma de infuzie din frunze proaspete sau uscate se pot consuma doua cani neindulcite pe zi, pentru tratarea chisturilor ovariene. Se pune o lingurita de frunze uscate la o cana de apa fierbine sau o lingura de frunze proaspete la o cana. Se lasa la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se consuma ceaiul cu 30 de minute inainte de masa.

Tratamente naturiste pentru chist ovarian: trifoiul rosu

Astazi exista numeroase studii care certifica beneficiile acestei plante pentru sanatatea femeilor. Trifoiul rosu regleaza secretia hormonilor sexuali feminini si intervine delicat in mentinerea echilibrului axului endocrin.

Se recomanda consumul sub forma de ceai. Se pune la infuzat o lingurita de planta uscata sau proaspat culeasa la o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat 10 minute. Se consuma o cana pe zi, dimineata. Ceaiul poate fi indulcit cu miere.

Citește și:

Tratamente naturiste pentru chist ovarian: mladite de zmeur

Acesta este un gemoderivat cu proprietati active asupra sistemului genital feminin. In functie de concentratie, este recomandat sa cititi proscpectul pentru a va informa asupra dozei zilnice.

Gemoderivatul din mladite de zmeur se foloseste ca adjuvant in:

  • hipogonadism la femei
  • tulburari menstruale (amenoree, hipomenoree, oligomenoree, dismenoree),
  • mastodinie, mastopatie fibrochistica,
  • chisturi ovariene
  • sterilitate feminina,
  • iminenta de avort,
  • frigiditate,
  • menopauza.

Tratamente naturiste chist ovarian: papadia

O gasim peste tot pe tot parcursul sezonului cald si este la indemana oricui. Ceaiul de papadie actioneaza indirect asupra chisturilor ovariene, in sensul ca este un puternic detoxifiant hepatic, astfel incat stimuleaza functiile ficatului. Ficatul este cel care metabolizeaza excesul de hormoni, astfel ca participa la reglarea axului endocrin.

Citește și:

Se prepara ceai din frunze de papadie sau se pot consuma frunzele ca atare, maruntite in salatele de cruditati. Nu consumati mai mult de doua cani de ceai de papadie pe zi sau mai mult de o ceasca de frunze pe zi.

Tratamente naturiste chist ovarian: cimicifuga

Desi mai putin populara pe meleagurile noastre, cimicifuga este o planta foarte apreciata si utilizata in medicina ayurvedica. Este utilizata sub forma de ceai pentru tratarea chisturilor ovariene si este indicat sa beti alternativ ceai de cimicifuga si de trifoi rosu, in aceasta combinatie sporind capacitatile terapeutice ale plantelor.

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.