Setari Cookie-uri

Fara celulita si retentii de apa: 5 PLANTE care stimuleaza circulatia LIMFEI

Limfa este un lichid la fel de important ca si sangele, fiind un lichid care circula prin vase special destinate si care detine roluri vitale. Aceste vase prin care circula limfa alcatuiesc sistemul limfatic si, la fel ca si sangele, impanzesc aproape toate organele corpului nostru.

Ce este limfa si ce roluri are acest lichid

Limfa este un lichid dens ce contine celule imunitare si grasimi. Acest lichid circula prin vase care se afla in apropierea vaselor sanguine si poarta numele de vase limfatice, care alcatuiesc sistemul circulator limfatic. Pe traiectul acestui sistem se afla si ganglionii limfatici si o serie de structuri limfoide de aparare si de lupta contra infectiilor parazitare, bacteriene, virale si fungice. Din acest sistem fac parte si amigdalele, care reactioneaza atunci cand contactam o boala respiratorie.

Vi s-a intamplat vreodata sa va taiati superficial sau sa va raniti si in loc sa curga sange de la nivelul pielii, sa observati extravazarea unui lichid usor galbui, transparent si dens? Ei bine aceea este limfa.

circulatia limfatica

Rolurile limfei

Principalele roluri ale limfei in organism sunt:

  • Absorbtia lichidelor in exces de la nivelul tesutrilor, motiv pentru care in zonele unde circulatia limfatica este deficitara apar edemele (retentia de apa);
  • Absorbtia si transportul unor grasimi care urmeaza a fi metabolizate, ceea ce explica acumularea celulitei in zonele unde cel mai frecvent circulatia limfatica sufera;
  • Rol imunitar esential;

Ganglionii limfatici au rolul de a retine agentii patogeni ajunsi in organism si de a elabora reactiile imunitare imediate, dar si de a ajuta in ceea ce numim formarea anticorpilor specifici si “memorie imunitara”.

Citește și:

Plante care stimuleaza circulatia limfatica

Aceaste plante, alimente sau condimente curata si detosifica limfa, fiind adjuvante in stimularea circulatiei limfatice, alaturi de masajul limfatic si exercitiile fizice.

Astragalus detoxifica limfa

Astragalus curata limfa pe termen lung si este indicat sa asociati aceasta planta cu echinaceea, pentru ca in aceasta combinatie plantele medicinale isi potenteaza efectele. Astragalus poate fi administrat sub forma de tinctura sau sub forma de capsule. Pentru ca veti gasi extracte de astragalus in diverse concentratii in produsele de pe piata, va recomandam sa le achizitionati pe cele cu concentratie medie sau mare si sa consultati prospectul.

circulatia limfatica

Plante care curata limfa: echinaceea

Echinaceea este cunoscuta ca avand puternice efecte asupra sistemului limfatic, intarind imunitatea si deci... sistemul limfatic care practic raspunde de imunitatea noastra. Asa cum spuneam mai sus, este indicat sa ascoiati echinaceea cu astragalus. Echinaceea poate fi administrata sub forma de tincturi, capsule, sitropuri sau ceaiuri.

Citește și:

Asistentul sistemului limfatic: usturoiul

In multe tulburari si in preventia multor boli este bun usturoiul. Ca aliat al sistemului imunitar, usturoiul ajuta in curatarea limfei, avand rol in detoxifierea generala a organismului. Persoanele care consuma aproape zilnic usturoi proaspat, nepreparat termic, se bucura de o buna imunitate a organismului, dar si de o circulatie limfatica imbunatatita.

Va sugeram sa cititi si: Minunile naturiste: 10 beneficii tamaduitoare ale usturoiului

circulatia limfatica

Condimentul care curata limfa: ghimbirul

Ghimbirul prezinta cateva substante active unice in concentratie atat de mare, incat devine un extraordinar aliat al sanatatii. Prin capacitatea sa de a ameliora metabolismul lipidelor, dar si prin puterea de detoxifiere, ghimbirul devine un bun adjuvant in detoxifierea atat a limfei, cat si a sangelui, participand in curatarea generala a organismului de toxine.

Citește și:
  • Ritmuri fără griji - Cool Kids - Jost
  • O vară fără pete solare
  • Cu Colour Catcher speli fără grijă hainele multicolore

Iti sugeram sa descoperi beneficiile ghimbirului pentru sanatate in articolul: 10 pentru Sanatate: Beneficii extraordinare cu ghimbir

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.