Setari Cookie-uri

Beneficiile PERELOR: cunoscute ca primele fructe cultivate

Perele par a fi primele fructe cultivate de om inca din anul 5000 i.H. Astazi specialistii sustin ca exista cateva mii de soiuri de pere, deosebit de bogate in vitamine si minerale.

Despre beneficiile perelor se pot bucura atat copiii si persoanele sanatoase, cat si batranii si persoanele care sufera de diverse boli.

Beneficiile perelor pentru sanatate

Perele, recomandate bolnavilor cu diabet

Perele par a fi singurele fructe dulci care sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet. Glucidele continute in pere se absorb lent si nu produc variatii bruste ale glicemiei.

pere beneficii

Perele, excelente energizante naturale

Un bol cu pere taiate cuburi poate fi mult mai eficient decat o cana de cafea tare. Perele prezinta efecte energizante puternice, dar totodata usor laxative, astfel ca pot reprezenta un mic dejun excelent sau o gustare sanatoasa in timpul zilei. Perele sunt bogate in vitamine, minerale, glucide cu absorbtie lenta, fibre si apa, reprezentand un adevarat concentrat energizant.

Perele ne ajuta sa ne mentinem tineri

Procesele de imbatranire se insotesc intotdeauna si de deshidratare. Perele, alaturi de fructele bogate in apa (pepene, struguri etc.), ne hidrateaza si ne ajuta sa pastram apa in celule, astfel organismul nostru functioneaza mai bine, ridurile intarzie sa apara si semnele imbatranirii se vad mai tarziu.

Citește și:

Perele, recomandate persoanelor cu multiple alergii

Perele sunt considerate fructele cel mai putin alergene, putand fi administrate chiar si bebelusilor. Daca suferiti frecvent de alergii, inclusiv alimentare, prezentati tulburari intestinale, va supara constipatia sau aveti hemoroizi, o cura cu pere va poate fi de mare ajutor. Citeste si: Cura cu PERE

Perele: alimentele fumatorilor

Daca sunteti fumatori, s-ar putea sa va placa destul de mult perele si prunele. De ce? Pentru ca aceste fructe sunt de mare ajutor organismului in detoxifierea pulmonara. Gratie antioxidantilor pe care ii contin, aceste fructe protejeaza impotriva cancerului pulmonar.

Perele protejeaza inima si creierul

Terapeutii sustin ca perele ajuta in prevenirea accidentului vascular cerebral si al infarctului, scazand colesterolul rau din sange si incetinind evolutia aterosclerozei. Citeste in pagina urmatoarea continuarea articolului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.