Setari Cookie-uri

Curmalele JAPONEZE te pot scapa de problemele cu TIROIDA

Curmalele japoneze, supranumite si "merele de aur" ale sanatatii datorita nutrientilor pe care ii contin, reusesc sa atraga atentia terapeutilor inca din cele mai vechi timpuri.

Cunoscute pe meleagurile noastre si sub denumirea de sharon fruit, aceste fructe sunt bogate in betacaroten, antioxidanti si substante care stimuleaza functiile anumitor organe. Ca si nutrienti, curmalele japoneze contin vitamina A, vitamina E, betacaroten, vitamine din complexul B (in special B1), vitamina D vegetala, magneziu, seleniu, zinc, fosfor, fier, sodiu, potasiu etc.

sharon beneficii.jpg

Sharon mai contine antioxidanti, dar si o cantitate insemnata de tanin, care reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a bolilor hepatice sau a diabetului.

Fiind prea putin alergen, acest fruct poate fi introdus in dieta noastra inca de la 8 luni, fiind totodata si foarte hranitor.

Sharon sau fructul zeilor: beneficii

Imbunatateste vederea

Bogat in betacaroten si vitamina A, sharon previne degenerescenta maculara – cea mai incriminata patologie in afectarea vederii la persoanele in varsta. Practic si ochiul imbatraneste odata ce inaintam in varsta, insa alimentele galbene sau portocalii ne ajuta sa ne mentinem vederea sanatoasa.

Citește și:

Fructul sharon este indicat bolnavilor de tiroida

Acest fruct are efecte reglatoare metabolice si este renumit pentru continutul sau in iod. In tara noastra pamantul este sarac in iod, astfel ca si vegetalele care cresc pe meleagurile noastre contin prea putin iod. Acesta este motvul pentru care, in magazine, gasim aproape numai sare iodata. Fructul sharon est bogat in iod, prevenind si tratand problemele tiroidei.

Atentie, sharon nu va fi consumat in hipertiroidie.

sharon sau curmale japoneze beneficii.jpg

Fructul sharon scade tensiunea arteriala

Asa-zisele curmale japoneze prezinta efecte usoare diuretice, astfel ca detoxifica intens organismul, ajutand la eliminarea toxinelor din corp prin urina, dar totodata scad tensiunea arteriala, fiind recomandate hipertensivilor.

Daca va stiti cu valori mici al tensiunii arteriale, nu trebuie sa ocoliti acest fruct, ci doar sa beti mai multa apa.

Citește și:

Frcutul sharon te ajuta sa elimini pietrele la rinichi

Cu efecte detoxifiante si diuretice, fructul sharon pur si simplu "spala" rinichii, ajutand la curatarea acestora si la eliminarea pietrelor sau a nisipului.

sharon sau fructul zeilor beneficii.jpg

Curmalele japoneze lupta impotriva cancerului

Fiind deosebit de bogate in antioxidanti si de doua ori mai bogate in fibre decat merele, aceste fructe prevein aparitia oricarui tip de cancer, cu precadere a cancerului de colon.

Fructul sharon imbunatateste digestia si combate infectiile gastro-intestinale

Fructele curmalului japonez contin pectina, o substanta ce ajuta la absorbtia acizilor biliari, la reducerea colesterolului si la stimularea digestiei. Sucul din curmalele japoneze are proprietati antibacteriene, este recomandat in bolile tractului gastro-intestinal, in tulburarile digestive si intoxicatii.

Citește și:

Important: fiind bogate in zaharuri, aceste fructe trebuie consumate cu grija de catre bolnavii de diabet.

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.