Setari Cookie-uri

Semintele de CHIMEN: de ce sunt recomandate romanilor

Semintele de chimen sunt cunoscute atat pentru aroma lor intensa si gustul putin intepator, cat si pentru beneficiile aduse sanatatii.

In medicina naturista semintele de chimen, dar si uleiul de chimen reprezinta adevarate tratamente pentru multe afectiuni. Conform statisticilor, in fiecare tara anumite afectiuni sunt intalnite cu precadere. Semintele de chimen se pare ca trateaza un numar mare din bolile cu care romanii se confrunta in mod frecvent. Nutritionistii ne recomanda sa introducem semintele de chimen in dieta noastra obisnuita.

beneficiile semintelor de chimen

Cum consumam semintele de chimen?

Semintele de chimen pot fi consumate ca atare sau date prin rasnita, rezultand o pudra aromata si delicioasa.

Aceste seminte le puteti pune peste prajituri, la antreuri, puteti prepara amestecuri de branza cu seminte si verdeata, le puteti adauga in salata sau in diverse preparate ori puteti face chiar ceai de chimen.

Beneficiile sanatoase ale semintelor de chimen

Semintele de chimen scad colesterolul si regleaza tensiunea

Persoanele care sufera de colesterol marit sau tensiune arteriala mare ar trebui sa ia in considerare introducerea semintelor de chimen in dieta de zi cu zi. Chimenul este un excelent tonic cardiac si vascular si totodata stimuleaza arderea grasimilor si scaderea colesterolului rau.

Citește și:

Semintele de chimen curata ficatul

Semintele de chimen sunt ideale pentru detoxifierea ficatului si sunt indicate atunci cand luati medicamente sau in caz de ficat gras.

Beneficiile semintelor de chimen: curata colonul

Se poate tine o cura de detoxifiere intensa a colonului cu seminte de chimen macinte. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o lingurita rasa de pudra de seminte de chimen si se beau apoi doua pahare cu apa. Nu se mananca si nu se bea nimic inca jumatate de ora. Semintele de chimen curata colonul si stimuleaza digestia. Aceasta cura se poate tine o saptamana.

Beneficiile semintelor de chimen: combat greata si varsaturile

Se recomanda o cana cu ceai din seminte de chimen, obtinut dintr-o lingurita de seminte lasate la infuzat in apa fierbine. Se bea o cana de ceai dimineata sau inainte de masa. Acest ceai poate fi consumat si de femeile gravide, pentru a reduce greturile matinale. Femeile insarcinate nu pot consuma mai mult de o cana de ceai de chimen pe zi. Citeste continuarea in pagina 2>>>

Citește și:

Semintele de chimen alunga stresul si trateaza insomnia

Daca obisnuiti sa adormiti tarziu in noapte sau activitatile de zi cu zi va provoaca stres, atunci este indicat sa introduceti semintele de chimen in dieta voastra de zi cu zi. Gasiti in prima parte a articolului cateva idei privind modul in care puteti consuma semintele de chimen.

beneficiile semintelor de chimen

Semintele de chimen si bolile autoimune

Mai multe studii demonstreaza ca extracte din seminte de chimen ar putea ajuta persoanele cu boli autoimune. Suplimentele alimentare cu extracte din seminte de chimen contin o concentratie foarte mare de substante active din acestea, de aceea suplimentele pot fi mai eficiente decat consumul ca atare al semintelor de chimen (ar trebui sa consumati canitati prea mari din aceste seminte).

Semintele de chimen au proprietati antidiabetice

Semintele de chimen sunt recomandate si celor care sufera de diabet, atat de tip II cat si insulino-dependent. Semintele de chimen se pare ca pot juca un rol important in reglarea glicemiei din sange.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.