Setari Cookie-uri

Semintele de SUSAN: de ce este bine sa le consumi

De mii de ani semintele de susan sunt folosite in alimentatie, acestea avad un gust deosebit, dar si numeroase beneficii pentru sanatate.

Semintele de susan au un continut nutritional impresionant, fiind bogate in minerale, vitamine, fibre, grasimi de buna calitate si acizi grasi omega, in proteine si substante active cu puternic rol antioxidant.

Nu este de mirare ca semintele de susan sunt foarte satioase, fiind un concentrat de nutrienti.

Pentru a va bucura de toate beneficiile pe care aceste seminte le aduc sanatatii, va recomandam sa le consumati in stare cruda si nu coapte.

seminte-de-susan-beneficii.jpg

Beneficiile semintelor de susan pentru sanatate

Semintele de susan sunt bune pentru dinti

Consumul semintelor de susan sau al uleiului de susan ajuta in indepartarea placii bacteriene, protejand impotriva cariilor. Uleiul de susan este cunoscut ca avand si efecte de albire a dintilor.

Semintele de susan ajuta la itarirea oaselor

Sunt foarte bogate in calciu, fiind de ajutor persoanelor cu nivelul calcemiei scazut sau a celor care prezinta osteoporoza. Semintele de susans sunt recomandate de asemenea la menstruatie, mai ales in cazul femeilor care au sangerari abundente.

Citește și:

Va recomandam seminte de susan BIO pe care le puteti achizitiona din magazinul Vegis.ro. Gasiti aici si seminte de susan negru.

Beneficiile semintelor de susan: previn si trateaza anemia

Semintele de susan contin fier, dar mai ales acid folic. Acidul folic stimuleaza productia de globule rosii din sange la nivelul maduvei hematopoetice. Va propunem sa cititi si articolul: Alimente care contin acid folic

Beneficiile semintelor de susan: previn vergeturile si ridurile

Susanul este plin de zinc, un mineral esential pentru producerea colagenului, care da pielii elasticitate. Zincul ajuta, de asemenea, la regenerarea tesuturilor si inhiba procesele de imbatranire din organism.

Semintele de susan pot ameliora simptomele astmului

Pentru efecte mai puternice este recomandat uleiul de susan. Se pare ca susanul are capacitatea de a scadea reactiile alergice din organsim.

Citește și:

Beneficiile semintelor de susan in diabet

Semintele de susan pot regla glicemia si totodata potenteaza efecele medicamentelor antidiabetice. Asadar introducerea semintelor de susan in alimentatia obisnuita poate ajuta in scaderea dozelor medicamentelor antidiabetice. Citeste continuarea in pagina urmatoare >>

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.