Setari Cookie-uri

Seminte de CHIMION pentru SLABIRE: afla cum sa le folosesti

Semintele de chimion sunt intens aromate, deschise la culoare si cu un gust intepator, reprezentand un ingredient pretios pentru multe mancaruri.

Semintele de chimion sunt bogate in calciu, fier, in uleiuri aromaterapeutice, dar si substante active care accelereaza meabolismul. Contin de asemenea zinc, magneziu, vitamina E, vitamine din complexul B.

Semintele de chimion in curele de slabire

Este recomandata o cura de 60 de zile cu seminte de chimion luate dimineata, pe stomacul gol. Se va face apoi pauza cel putin o luna, daca doriti sa reluati dieta.

seminte de chimion beneficii

In dieta cu seminte de chimion este necesar sa rasniti semintele pana ce obtineti o pudra pe care o depozitati in recipiente de sticla.

In fiecare dimineata, veti inlocui micul dejun cu un pahar mare de smoothie in care ati stors o portocala, ati adaugat o banana si o lingurita cu varf de pudra de chimion. Puneti la blender si consumati acest suc pe stomacul gol dimineata, timp de 60 de zile.

Semintele de chimion accelereaza merabolismul si stimuleaza arderea grasimilor, fiind de mare ajutor in dietele de slabire.

Citește și:

Puteti adauga de asemenea chimion si la diverse preparate culinare.

Va recomandam seminte de chimion BIO disponibile pe site-ul Bioportal.ro

Beneficiile semintelor de chimion

Semintele de chimion trateaza anemia

O lingurita de seminte de chimion contine un sfert din necesarul zilnic de fier la un adult activ. Anemia este una dintre cele mai frecvente carente alimentare intalnite atat la copil, cat si la adult. De anemie poate suferi cu precadere copilul in crestere, adolescentul, adultul tanar, femeia gravida sau batranii. Introducerea chimionului in alimentatia curenta reduce riscul de dezvoltare a anemiei feriprive.

Semintele de chimion regleaza glicemi in diabetul zaharat

Mai multe studii realizate pe animale de la borator atesta efectele reglatorii ale glicemiei pe care semintele de chimion le prezinta.

Studiile arata ca la subiectii cu diabet care au consumat seminte de chimion, nivelul glicemiei in sange s-a redus pana la valori normale.Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Citește și:

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.