Setari Cookie-uri

LICOAREA NEAGRA: 5 motive pentru care este bine sa o consumi in fiecare zi

Nu iti imaginezi rutina de dimineata fara o ceasca de cafea aburinda? Cercetatorii au descoperit ca licoarea neagra care ne trezeste si ne ofera instant buna dispozitie are, in plus, multe efecte benefice asupra sanatatii. Pe langa binevenita stare de alerta, cafeaua de dimineata scade riscul multor afectiuni severe, printre care depresia si starile suicidale, afirma specialistii. Vestile bune nu se opresc, insa, aici. Iata 5 motive pentru care este bine sa bei cafea in fiecare zi:

Sursa: Garbo.ro

Iata 5 motive pentru care este bine sa bei cafea in fiecare zi:

1) Antioxidanti

Cafeaua contine o mare cantitate de antioxidanti, cu rol in lupta impotriva imbatranirii premature si a bolilor. O singura ceasca de cafea contine mult mai multi antioxidanti decat o portie de citrice, zmeura sau suc de struguri. Pe langa antioxidanti, cafeaua mai contine si diversi nutrienti esentiali unei bune functionari a organismului, cum ar fi: niacina, magneziu, potasiu, mangan, crom, acid pantoteic sau riboflavina.

2) Efect anticelulitic

Cafeaua este renumita pentru efectul sau anticelulitic si de ardere a depozitelor adipoase, din acest motic fiind inclusa in majoritatea produselor de ingrijire corporala anticelulitice si a suplimentelor alimentare lipomodelatoare. Cofeina este una dintre putinele substante cu rol (demonstrat stiintific!) de ardere a grasimilor, prin cresterea ratei metabolice cu valori intre 3 si 11%. Studiile efectuale pe pacienti obezi si pacienti cu o greutate corporala aflata in limite normale, au demonstrat existenta efectului lipolitic in cazul a 10 % dintre pacientii obezi si 29% dintre pacientii cu o greutate corporala normala. Citeste continuarea articolului pe GARBO

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.