Urzicile sunt foarte gustaoase si totodata sanatoase, prezentand proprietati unice pentru sanatate si fiind indicate in dieta de primavara, avand efecte intens detoxifiante si revigorante.
Urzicile alunga astenia de primavara, ne protejeaza impotriva alergiilor de sezon si scad inflamatiile din organism.
Va invitam sa aflati cele mai importante beneficii ale urzicilor pentru sanatate, motive in plus pentru a le consuma dincolo de gustul delicios al acestora.
Beneficiile urzicilor pentru sanatate
Urzicile scad inflamatia din organism
Bogate in antiinflamatoare naturale, urzicile reduc inflamatiile, atenueaza guta, bolile reumastimale, scad durerile articulare si musculare si imbunatatesc calitatea vietii la persoanele cu boli cronice. Urzicile sunt folosite in creme si unguente pentru reducerea durerilor si inflamatiilor articulare, avand in compozitia lor acea substanta usturatoare si binecunoscuta de toti cei care au atins o urzica.
Urzicile reduc alergiile
Ceaiul de urzici reduce alergiile de primavara, dar si eruptiile cutanate. In aceasta din urma situatie se folosesc cataplasmele sau compresele din ceai de urzica concentrat.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Iubirea nu doare. Iubirea vindecă până și cele mai sfâșiate suflete
- Pe o muzică excepțional de frumoasă, Opera Națională București explorează, la mijlocul lunii martie, tema iubirii romantice
- De la teatru-dans la spectacole pentru copii și Bărbierul din Sevilla, la Opera Națională București
Tinctura de urzici este de asemenea recomandata in crizele de guta sau cele artrozice.
Urzicile sustin sistemul imunitar si alunga oboseala
Cei care consuma urzici si spanac primavara uita de astenia specifica sezonului. Urzicile sunt intens revigorante, stimuleaza regenerarea organismului si reduc stresul.
Fiind energizante si pline de vitamine, urzicile reduc oboseala si sunt recomandate in situatiile de suprasolicitare.
Urzicile combat anemia si curata sangele
Cu un puternic efect detoxifiant, urzicile ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dar si la combaterea anemiei. Bogate in vitamina C, dar si acid folic si fier, urzicile sustin din plin nevoile unei persoane anemice.Citeste continuarea articolului in pagina 2>>